Jana Milić Ilić: Uloge sam uvek birala, a sada bih volela da se oprobam u mjuziklu, hororu ili akcionom filmu

Trenutno je gledamo u glavnoj ulozi jedne od najgledanijih serija “Istine i laži”, a do sada smo je pamtili po ulogama Lejle iz hrvatske serije “Larin izbor”, Suzane iz “Srpskih ožiljaka” i mnogim drugim. Jana Milić Ilić ekskluzivno za portal prva.rs priča o svom iskustvu u seriji “Istine i laži”.

.

Šta voliš kod Marine, a šta ti ide na živce?

“Marina je složen lik i tek će publika do kraja serije da je upozna. Kroz predstojeće epizode pokazuje svoju jačinu, postajući borac a ne nemi posmatrač sopstvenog života. Hvala se u koštac sa svim problemima i otkriva slobodu koju nikad nije osetila. Volim lik Marine i ništa mi ne ide na živce. Naravno, ja u mnogim situacijama ne bih reagovala kao ona. Imamo mnogo razlika, ali i mnogo sličnosti”.

Kakva si majka kao Marina, a kakva kao Jana?

“Te dve stvari nisu za poređenje. To što sam postala majka je najbitniji i najlepši korak u mom životu. A moj sin Đorđe mi je pokazao šta zapavo znači ljubav.

Ko je na snimanju serije glavna maskota koja vas najviše zasmejava i da li se sećate nekog skeča?

"Naravno, to je Stefan Buzurović. Sa njim je svaki dan kao Nova godina. Nikada nam nije dosadno i samo čekam šta će sledeće da smisli. Nažalost, većina njegovih ideja nisu baš za medije (smeh).

S obzirom da si u seriji majka jednog tinejdžera, šta misliš o današnjim tinejdžerima?

"Vreme se mnogo promenilo, da ne znam šta da mislim. Generacije koje odrastaju na tabletima i telefonima, ne vide od ekrana svet oko sebe. Izlaze u jedan posle ponoći, a umesto da razmišljaju o obrazovanju i o tome kakvi su ljudi, najbitnije im je šta će okačiti na Fejsbuk i Instagram. Sve mi je to tako zastrašujuće“.

Publika te najviše pamti po ulozi Lejle iz hrvatske serije "Larin izbor“. Koju ulogu još uvek nisi igrala, a želiš je? Šta bi u budućnosti volela da glumiš i da li imaš neku glumačku ekipu sa kojom bi volela da se oprobaš na istom filmskom platnu?

"Sve što sam htela da odigram,odigrala sam,sve što nisam želela-odbila sam. Stvar je vrlo prosta, a ja imam privilegiju da se bavim poslom koji obožavam i sve je stvar izbora. Volela bih npr. da se oprobam u mjuziklu, u horor filmu ili nekom akcionom trileru. Eto.

Što se tiče glumačke ekipe… Ma svi iz ove serije, ne mogu da se odlučim ko mi je od koga bolji. Sad ću biti skromna i poželeću svima drugu sezonu serije “Istine i laži”.

Kako izgleda jedan slobodan dan Jane Milić Ilić?

“Duga šetnja sa sinom po Adi Ciganliji ili 25. maju. Čitanje, gledanje dobrih filmova…”

Koje tri stvari nikada ne bi mogla da oprostiš u bilo kojem bliskom odnosu?

“Mrzim kad me neko gleda u oči i laže. Imam sreću da imam odličnu intuiciju. Kada nanjušim loše ljude, izbegavam ih. Takođe, ne volim sujetne i bahate ljude, i njih zaobilazim u širokom luku. I treća stvar koja mi ide na živce su umišljene zvezde i ovi koji im neiskreno laskaju".

Čega se danas najviše plašiš?

“Bolesti dragih ljudi. Samo da smo svi zdravi, sve ostalo će doći na svoje mesto”.

Sve propuštene epizode hit serije "Istine i laži" možete pogledati OVDE, a ono što treba da znate o seriji naći ćete na OVOM LINKU.

Pratite nas i na Viberu!