Večeras na Prvoj film posle kog je Džej Lo odlučila da postane pevačica!

"Selena" je Istinita priča o popularnoj latino-američkoj pevačici koju je u 23. godini ubila predsednica njenog fan kluba (Prva TV, večeras u 23h). Glavnu ulogu dobila je Dženifer Lopez, iako ju je pikirala i Salma Hajek. Osim okolnosti u kojima se našla tokom snimanja, zanimljivo je da je Dženifer Lopez, posle uloge Selene, odlučila da postane pevačica!

.

Do 23. godine Selena Kvintanila Perez ostvarila je gotovo sve svoje snove. Ona i njena porodica ostvarili su američki san, a borba za taj san bila je teška i bespoštedna.
Međutim, upravo u trenutku kad je Selena trebalo da postane senzacija, njen uspon je naglo zaustavljen. Ubila ju je predsednica njenog fan kluba Jolanda Saldivar.

Film je snimljen 1997. godine i glavna uloga dodeljena je Dženifer Lopez. Samo da vam kažemo da se 22 000 devojaka prijavilo za ulogu tragično stradale devojke. U igri je bila i Salma Hajek.

Izbor Dženifer Lopez naljutio je pojedine, rasistički nastrojene fanove. Džej Lo je dobijala i preteće poruke, ali je bila fokusirana na lik i ulogu. Velika podrška bila joj je porodica ubijene pevačice, sa kojom je Dženi živela da bi se što bolje upoznala sa likom koji tumači.

.

Još jedna zanimljivost vezana je za film, mada prilično bizarna: Selena je ubijena 21. marta 1995. godine, a film je izašao 21. marta 1997.

.

Bizarno je možda i to što je baš posle ove uloge Dženifer Lopez odlučila da postane pevačica. Iako je tokom celog filma pod pesme podvlačen originalni Selenin glas. Dženifer Lopez otpevala je samo tri reči u filmu, u pesmi "Como La Flor."

Neko bi rekao: sudbina.

Sve informacije o filmu "Selena" možete da pronađete OVDE.