Saopštenja

Antena grupa i VICE nastavljaju ekspanziju na nova tržišta

Antena, najveća medijska grupa u jugoistočnoj Evropi i VICE, vodeća svetska medijska kompanija za mlade generacije, lider u proizvodnji i distribuciji video sadržaja, vodeći se izuzetnim uspehom platforme VICE.com u Grčkoj, Srbiji i Rumuniji, planiraju ulazak na još četiri tržišta uključujući i Rusiju. Rast ove platforme u Srbiji, Grčkoj i Rumuniji nadmašio je sve prethodne rekorde.
26.10.2015. - 12:14h

VICE trenutno ima ogromnu mrežu digitalnih kanala koji prikazuju nagrađivani video program, vesti i daju globalni presek najzanimljivijih priča i dešavanja iz sveta muzike, kulture, tehnologije, sporta i mode. VICE digitalni kanali trenutno privlače više od 220 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno.

Antena grupa pokrenula je VICE Srbija u novembru 2014. godine koji je u kratkom roku prevazišao sva očekivanja. Ova platforma zabeležila je ogroman rast i u Grčkoj i Rumuniji u kojima je takođe izgradila izuzetnu reputaciju među mlađim generacijama, “milenijumcima”. Prateći ogroman uspeh u pomenutim zemljama, suosnivač i izvršni direktor VICE-a Šejn Smit i vlasnik Antena grupe Teodor Kirijaku, nastavljaju ekspanziju ove medijske platforme u istočnoj Evropi kroz pokretanje VICE operacija u Rusiji, Mađarskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj u 2016. godini.


Suosnivač i direktor VICE-a Šejn Smit je nakon posete lokalnih kancelarija u Grčkoj prokomentarisao: “Teo Kirijaku i Antena Grupa postigli su sjajne rezultate, ne samo u Grčkoj već i celoj jugoistočnoj Evropi. VICE tim u Grčkoj predstavlja zlatni standard, nagrađeni tim koji proizvodi originalni sadržaj za lokalno tržište, a koji je se distribuira i prikazuje na drugim tržištima. Uspeh Grčke služi kao primer za ulazak u druge zemlje poput Bugarske, Češke i Rusije”.

Vlasnik Antena grupe Teodor Kirijaku ovim povodom je izjavio: “VICE je globalni fenomen koji je okrenut mlađoj generaciji na poseban način. Nakon uspešnog starta u Grčkoj, Srbiji i Rumuniji gde su ostvareni spektakularni rezultati u kratkom periodu, sagledavamo mogućnost proširenja ove moćne digitalne medijske platforme na tržište istočne Evrope kao što je Rusija. Veoma smo ponosni i srećni zbog ovog poduhvata jer je VICE istinski lider u proizvodnji i distribuciji savremenog multimedijalnog sadržaja. Ovo partnerstvo je dobar primer naše posvećenosti ulaganju i proširenju u medijsku industriju sve sa ciljem da našoj publici pružimo najnovije prozvode i usluge. Radujem se nastavku saradnje sa VICE-om i mojim dobrim prijateljem Šejnom Smitom, pravim genijem u poslu kojim se bavi”.


O kompaniji VICE
Vice je globalna medijska kompanija mlađe generacije i lider u industriji proizvodnje i distribucije najboljeg online video sadržaja u svetu. Lansiran 1994. godine kao punk magazin, VICE se proširio u multimedijlanu mrežu koja obuhvata premijerni online video sadržaj - VICE.com, međunarodnu mrežu digitalnih kanala, televiziju i studio za filmsku produkciju, magazine, DVD izdanja, knjige i muzička izdanja.

O Antena Grupi
Antena grupa je vodeća globalna medijska kompanija koja posluje sa portfolijom medijskih sadržaja preko raznih tehnoloških platformi, uključijući vodeće komercijalne distributere, tematske kanale, digitalni medij, audio-vizuelne produkcije, izdavaštvo i srodan sadržaj.
Već dve decenije grupa ima vodeću poziciju u svojoj oblasti, neprestano šireći aktivnosti i uspešno primenjujući nove ambiciozne projekte u široj oblasti komunikacija. Antena Grupa posluje širom Evrope, Severne Amerike i Australije.​