Saopštenja

Akcija “Podeli ljubav” krenula u Gračanicu

Prva srpske televizije u periodu od 26. oktobra do 17. novembra sprovodi humanitarnu akciju u tržnim centrima “Ušće” i “Immo outlet centar”, gde su postavljene kutije u koje posetioci mogu ostaviti garderobu, obuću i igračke koje više ne koriste, a koje će usrećiti one koji to sebi ne mogu da priušte.
29.10.2013. - 16:03h

Ovomesečna akcija uključuje i pomoć za osmočlanu porodicu Virijević iz Gračanice koja živi već deceniju u kontejneru od 12 kvadrata. Zbog restrikcija svakodnevno su po nekoliko sati bez struje i vode. Najstarija ćerka Dragana ima tumor na mozgu, a nakon operacijae je ostala bez vida i invalid. Žive od 20 000 din. socijalne pomoći koju primaju iz Srbije i neizvesnih poslova koje Bojan obavlja kad ga angažuju, a samo Draganini lekovi koštaju 25 evra.

Uslovi u kojima žive nehumani su i nedostojni svakog čoveka, što je pokrenulo našu koleginicu Biljanu Gavrić da u septembru napravi prilog o porodici i inicira prikupljanje pomoći . Sve stvari koje je prikupila (garderobu, knjige, igračke, lap top...), kao i novčana sredstva biće narednih dana uručene porodici Virijević.