Saopštenja

Saopštenje Prve srpske televizije povodom koncerta Zdravka Čolića

RTS svoje gledaoce i preplatnike gotovo do poslednjeg trenutka nije obavestio o direktnom emitovanju koncerta Zdravka Čolića sa Ušća, a u svakom slučaju znatno kasnije od Prve srpske televizije. Postavlja se pitanje zašto? Zato što je dogovor bio da se ne kvari prodaja karata?! Jedino pitanje koje bi trebalo da se postavi je: U koje svrhe RTS troši novac građana Srbije? Za jedan komercijalni koncert? Novac koje sve komercijalne televizije zajedno ne bi imale da plate? I onda Javni servis pokušava da natera gledaoce da plate duplo, kartu za koncert i pretplatu. Građane Srbije jedino zanima odgovor na ovo pitanje.
27.06.2011. - 20:22h
Tačno je da smo gledaocima naše televizije omogućili da vide jedan od koncerata Zdravka Čolica, to smo najavljivali uobičajeno za naš program i isti je počeo u 21h. Nakon informacije da će RTS ići uživo sa koncerta sa Ušća, doneli smo odluku da gledaocima damo alternativu, a ne da imaju dva koncerta u isto vreme. To je jedini razlog zašto smo od 22h pustili film. Tačno je i da je g-din Tijanić zvao generalnog direktora Prve i istina je da ga je zamolio da ne idemo sa koncertom u isto vreme. Svako bi ga molio da je platio tako ogromnu cenu za taj koncert. Naravno, mi smo kolegijalno odgovorili.

Ako je RTS stvarno objavio rat, čija terminologija može da dođe samo od nekoga iz 90-tih (mi to nazivamo zdravo takmičenje konkurencije), mnogo nam je čudno jer Javni servis sa parama građana Srbije ne treba da se komercijalno takmiči. On treba da se bavi zakonskom i javnom obavezom  i da rešava svoje ogromne ekonomske probleme, a ne da čeka dodatni novac iz budžeta Vlade Srbije, kada im nedostanu pare iz sopstvenog. To nije u interesu građana Srbije.

Pored toga mnogo smo ponosni da smo prva televizija u Srbiji čije su vesti u 18h iza sebe ostavile Dnevnik 2 RTS-a, što je pokazalo istraživanje agencije AGB u četvrtak, 23.juna u najširoj i najvažnijoj ciljnoj grupi od 15 do 54 godina".

Aleksandar Radoš, direktor marketinga I komunikacija Prve