KRAJ 1. SEZONE

Popadija

Na kanal Prve televizije stiže “Popadija”, serija koja predstavlja spoj tradicionalnog i modernog i u kojoj glavne uloge tumače Nina Seničar i Dejan Bućin. Stilski, serija je nalik popularnim delima "Moderna porodica" (Modern Family) i "Lutalica" (Fleabag).

Foto: Promo
Foto: Promo
.

Desa (Nina Seničar) i Milan (Dejan Bućin) upoznali su se tokom Milanovih studija teologije u Beogradu. Njihova veza je veoma brzo dovela i do braka, nakon čega je Milan postao pop sa parohijom u jednom malom selu. Desi se ideja da Njujork i Los Anđeles, gde je bila model, zameni za selo nimalo ne dopada, ali ipak sa suprugom stiže u parohiju.

Pop i popadija zainteresovaće seljane, posebno suprugu bivšeg sveštenika koji je zbog bolesti poslat u penziju. Serija prati odnose novih i starih stanovnika i njihove dogodovštine. Spoj je modernog i tradicionalnog, ispunjena duhovitošću i specifičnim karakterima.

U 15 epizoda gledaćemo avanture jedne moderne mlade žene koja se sa mužem parohom doseljava na selo gde je pojedini meštani ne vole, ali joj se svi dive.

Uz Ninu Seničar i Dejana Bućina gledaćemo i Goricu Popović, Zinaidu Dedakin, Aleksandra Dimitrijevića, Radomira Nikolića, Suzanu Lukić, Nikolu Trišića i Nikolu Milenkovića, kao i epizodne uloge u kojima će se pojaviti Danica Maksimović, Gordan Kičić, Denis Murić i mnogi drugi.

Seriju “Popadija” osmislio je kreatorski tim Zoran Lisinac (reditelj i scenarista hit filma i serije “Toma”) i Jelena Volf Lisinac (“Ubice mog oca”, “Koreni”). U timu scenarista su Maja Pelević (“Jutro će promeniti sve”), zatim Olga Dimitrijević, Marija Cvetković i Dunja Petrović, kao i “Kruševac Geto” duo Nikola Trišić i Nikola Milenković.

Režiju serije potpisuje Slobodanka Radun (“Grupa”), dok je producent serije Marko Lekić.​

O LIKOVIMA:

.

POPADIJA DESSA - Desanka Dessa Burić ima 36 godina. Ona je bivši top model sa „propalom“ karijerom u inostranstvu. Deportovali su je iz Amerike, gde joj je radna viza istekla. Zabavljala se sa tipovima koji su uvek ili imali dosta novca ili su bili poznati sportisti ili glumci koji je nisu tretirali na pravi način. Pošto je bila primorana da se vrati za Beograd, Dessa je upoznala Milana (Mikija), studenta teologije, koji ju je iznenadio svojom iskrenošću, neposrednošću i spremnošću da joj se posveti. Njihova veza je brzo eskalirala do braka, nakom čega je on postao pop sa parohijom u jednom malom župskom selu. Dessa je veoma besna što je od Los Anđelesa do Njujorka završila u nekakvom srpskom selu. Vremenom ona razvija plan da njenog muža „dobaci“ do Los Anđelesa u pravoslavnu crkvu – kako bi se i ona samim tim vratila. U međuvremenu, moraće da izdrži i preživi selo. Dessa je drčna, buntovnik sa urbanim stajlingom i feminističkim pogledima. Ona ima svoj onlajn brend – "candymouth“ kroz koji prodaje robu koju dizajnira i plasira putem Instagrama.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

POP MIKI - Milan ima 35 godina, poreklom je iz Kruševca i došao je u Beograd da studira prava, prateći jednu Beograđanku koju je upoznao na ekskurziji u Grčkoj. Pošto ga je ona prevarila, Miki doživljava krizu identiteta, prekida studije i ostaje da živi u Beogradu radeći svakojake poslove. Vreme traći u hedonizmu i bludu, ali posle smrti oca odlučuje da stavi tačku na takav život. Prestaje da pije i spas nalazi u teologiji. Tokom studija radi kao bartender i sticajem okolnosti upoznaje Dessu u koju se odmah zaljubljuje. Zaprosio ju je brzo, što je nju iznenadilo ali i razoružalo. Sa brakom je tako stekao pravo da postane pop i kao prvu parohiju dobija selo u okolini njegovog rodnog grada. Vraća mu se kruševački akcenat i sve više vrši pritisak na Dessu da se presele.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

MILIJANA - Žena od 68 godina je glavna tračara u selu. Ima muža VESKA koji ne priča mnogo. Ćerka JELICA je već godinama u inostranstvu (Amerika) i u nedostatku unučića koje bi mogla da čuva, Milijana je kivna na selo i zatucanu politiku koja je vladala tokom stare popadije Živane. Milijana sebe smatra Dessinom "posestrimom“ zbog toga što su obe "progresivne“ žene. Milijana je uzela na sebe tu ulogu da novu popadiju poduči kako da "preživi“ selo i da ga usput unapredi kako im deca ne bi više odlazila u tuđinu.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

BUTKA - Organik poljoprivrednik konzervativnih pogleda na svet koji ima ambicije da postane „full time online" influenser iz njive. Ima svoj Instagram profil "FisCOOLtura“ preko kog propagira fitnes, zdravu ishranu i život. Popadija u njemu nalazi saveznika i u neku ruku najboljeg prijatelja.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

MIRA - Najveći pratilac (špijun) bivše popadije Živane i zagovornik njene ultra-konzervativne politike. Ona je majka Svetlane, koja je važila za najbolju "ribu" u selu, sve dok nije došla Dessa.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

DRAGOLJUB I SVETLANA - Bračni par sa četvoro dece. Ljuba i Ceca su istih godina kao i pop i popadija, ali su sušta suprotnost. Ljuba drži vinograde, stoku i stalno pokušva da promeni granice u lokalnoj poljoprivredi. Svetlana koja se uvek predstavlja kao Ceca, oduvek je htela da ode iz sela u grad i imala je velike planove. Odatle dolazi njena ogorčenost.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

CAJA - Gastoz, bivši kamiondžija iz "Švice“. Neženja i vlasnik jedine prodavnice u selu i najveće kuće sa lavovima na ogradi.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

ŽIVANA - Bivša popadija i meštani iz sela je zovu "prava popadija“. Njen suprug je u penziju "oteran“ zbog zdravlja i Živana aktivno sabotira novu popadiju, kako bi vratila poziciju koju je imala. Živana ima hor narikača koje upošljava da pevaju ne samo na sahranama, već i na krštenjima.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

ČEDA RENT-A-VEPAR - Čeda je lokalni preduzetnik i ponosni vlasnik nerasta (vepra oplođivača) Kristijana kog on iz milošte zove MILI. Čeda vremenom postaje Milanov najbolji prijatelj i jedan od Dessinih saveznika.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

VESKO - Neostvareni selektor fudbalske reprezentacije.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

NARIKAČE - Živanin hor za svadbe i sa'rane.

.

GLUMCI GOSTI: Gordan Kičić, Danica Maksimović, Denis Murić i drugi.