Plodovi - Subota, 3. februar - Kako do podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma?

Vlada Srbije sprema Uredbu kojom će za seoski turizam biti izdvojeno 150 miliona dinara. Za korišćenje tih sredstava za oživljavanje i proširenje etno-turizma potrebno je da je gazdinstvo registrovano u centralnom informacionom sistemu u oblasti ugostiteljstva i turizma (e-Turista) jer samo prijavljeni mogu da konkurišu za tu subvenciju.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Popularna agro emisija “Plodovi” Prve televizije bavi se ovom temom. Ovog vikenda saznajte kada će biti raspisan konkurs za tu pomoć države.

Kako izgleda Uredba, ekskluzivno iz “prve ruke” gledaoci će sve detalje čuti od ministra turizma i omladine Huseina Memića.

Koliko je ova Uredba važna? Koliko sredstava će biti izdvojeno po domaćinstvu? Kako će zainteresovani moći da apliciraju? Koliko je trenutno registrovano seoskih domaćinstava koja se bave turizmom i koliko se ta brojka uvećava iz godine u godinu?

Procvat etno turizma imali smo tokom pandemije. Da li nakon tog perioda raste ili opada interesovanje turista? Imaju li naša sela šta da ponude?

Sve ovo pitanja su za ministra Memića u jednoj od najgledanijih agro emisiji na našim prostorima.

U razgovoru sa domaćinom emisije Zoranom Maksimovićem ministar će odgovarati i na pitanja iz drugog resora. Tako ćemo saznati da li se mladi vraćaju i zadržavaju na selu i kako ih država stimuliše na to.

Ne propustite novu epizodu "Plodova" u subotu, 3. februara u 07.00!