Nećete verovati - Subota, 28. novembar - Konatari i na nebu i na zemlji

U novom izdanju emisije "Nećete verovati" gledaćete sledeće priče:

Konatar, foto: Foto gzs
Konatar, foto: Foto gzs
.

Čuli ste svi za slavni i opevani Javor. E upravo tamo jedna porodica koju je muka i nemaština decenijama pritiskala, ovih dana postala je srećna. Troje mališana Danijela, Miloš i David prvi put zaspaće ušuškani u toplom domu.

Miljan Konatar sa Pešteri imao je napunih 19 leta kada se oprostio od zavičajnog sela Visočka na samom obodu Srbije. Iza sebe ostavio je roditeljski dom i kameniti breg na kojem su počivali njegovi đedovi i crkva koja se već nije videla iz korova. Uspeo je u svetu, postao je jedan od 100 najboljih graditelja na ovom delu Balkana iza kojeg je ostalo desetine mostova, kilometri saobraćajnica i ogromni hotelski kompleksi. Međutim, jedno zdanje mu je najdraže, i to, ona mala crkvica u korovu koja se ovih dana uzdigla u punom sjaju i na koju su Konatari i na nebu, i na zemlji više nego ponosni.

Za stado ovaca i rogate stoke Gorana Blagojevića u selu Ruda Bukva kod Кosjerića meštani tvrde da je najbezbednije u čitavoj Srbiji, jer ga čuva ni manje ni više već – zmaj. Pre nekoliko godina neugledna štala ružila je obor, a onda su domaćini od nje napravili zmajevo gnezdo.