Nećete verovati - Subota, 4. april - Da li će se veliki Pupin vratiti među svoje i ko je žena koja sa 10 prstiju zarađuje hleb

Ovo su nove priče iz naše Srbije:

Pored groba Mihaila Pupina, foto: Promo, Foto gzs
Pored groba Mihaila Pupina, foto: Promo, Foto gzs
.

U narednoj emisij necete verovati videćete priču o usamljenom grobu u Bronksu (USA)koji niko ne posećuje. A to nije grob običnog čovek. To je grob velikog Srbina i svetskog naučnika Mihaila Pupina koji je zadužio čovečanstvo i u čijim dostignućima počiva današnja civilizacija8radio,telefon,warles, i još 30 patenata) . Još za života svojoj ćerki kazao je da bi želeo da njegove kosti jednog dana počivaju u otadžbini koju je neizmerno voleo. Pokrenuta je inicijativa, da li će Pupin konačno stiću u postojbinu?

,,Bio sam šokiran kada sam ispod kestena video jednu usamljenu betonsku klupu i kameno obeležje veoma skromnih dimenzija . Kada kažem skromnih mislim da veći spomenik ima neki seljak iz Murtenice nego čovek čiji pronalasci su zauvek promenili svet, neko na čijim propronalascima počiva današnja civilizacija. Zanemeo sam kada mi je čuvar groblja kazao da tu niko nije svraćao niti sveću upalio dugo dugo vremena“ koji je možda jedini Srbin koji je u poslednjih nekoliko godina obišao humku velikog čoveka.

Mnogi pamte Radojku Živković koja je sa njenim suprugom Tinom bila sinonim za žene majstore narodne muzike na harmonici. Možda je Biljana Pavković iz Aranđelovca jedina naslednica zanata te vrhunske umetnice. Iako je daleko od kamera i televizijskih studija, sa harmonikom na leđima zarađuje koru hleba, a ko je jednom čuje uvek je sluša.