Dosije - Specijal o nestanku devojčice Monike Karimanović - Večeras u 22:10

Prva televizija i Mašan Lekić istražuju slučaj koji potresa Srbiju ovih dana - nestanak 12-godišnje Monike Karimanović iz sela Suvi Do kod Niša. U emisiji ćete videti ekskluzivni materijal i sve detalje nestanka i potrage za njom, kao i snimke potere za „Malčanskim berberinom“.

Nestala devojčica, foto: Prva TV
Nestala devojčica, foto: Prva TV
.

Monika je nestala u petak na putu prema školi u blizini mesta Brzi Brod. MUP Srbije saopštio je juče da traga za 46-godišnjim Ninoslavom Jovanovićem poznatijim pod imenom Malčanski Berberin, osuđivanim silovateljem iz sela Malča koji je svoje maloletne žrtve prvo šišao a potom se iživljavao.

Potraga je krenula istog časa kada je prijavljen nestanak devojčice. Otac Robert i majka Aleksandra apelovali su na sve da jave policiji ili njima ako je neko vidi. Potrazi se priključila i fondacija Jurić.

Tokom vikenda Niškoj policiji priključili su se pripšadnici žandarmerije, vatrogasci, ali i meštani okolnih sela. Detaljno je pregledan put kojim se Monika kretala, a na snimcima sa dve nadzorne kamere vidi se trenutak kada ona ulazi u Brzi Brod. Kamere su zabeležile i da iza nje ide auto. Već posle 300m njoj se gubi svaki trag.

Bilo je jasno da je devojčica oteta i inspektori niške policije krenuli su da češljaju svoju kartoteku kako bi među starim znancima možda uočili mogućeg kidnapera. Nije im dugo trebalo da dođu do imena Ninoslava Jovanovića. Mala Monika odgovarala je profilu njegovih ranijih žrtava – devojčice od 12 i 13 godina, duge kose.

Pokušali su da pronađu Malčanskog berberina ali ga nije bilo ni na jednoj poznatoj adresi. Tada je već bilo jasno da se put male Monike ukrstio sa opasnim predatorom. Počela je trka sa vremenom.

Četvrtak, 26. decembar u 22.10