Radna akcija sa Tamarom - Utorak, 13. decembar - Pomoć samohranoj majci koja je sa tri ćerke izbačena na ulicu

U mestu Stopanja kod Trstenika, živi četvoročlana porodica Miletić. Samohrana majka Rudina, poreklom iz Albanije, nakon smrti supruga Saše, ostala je da se sama bori za svoje tri ćerke Jasminu (10), Nataliju (8) i Nikolinu (6).

Foto: Promo/Prva TV
Foto: Promo/Prva TV
.

Devojčice svesne teške situacije koja je zadesila njihovu porodicu nakon očeve smrti, pomažu majci u kućnim poslovima. I pored toga dobre su učenice i uspešne karatistkinje. Obavljajući sezonske i povremene poslove preko seoske zadruge, Rudina obezbeđuje egzistenciju za svoju porodicu. Jedini redovni prihod od kojeg ova porodica živi je dečji dodatak i porodična penzija koju su nasledile posle smrti oca.

Ova porodica se od samog početka mučila. Najpre su živeli sa Sašinom porodicom, koja ih je nakon nekoliko godina izbacila iz kuće, sa troje dece. Težak period su proveli sa decom bez krova nad glavom. Uspeli su da sakupe nešto novca i kupe neuslovnu kuću, sa jednom prostorijom. Od marljivog rada, uspeli su da odvoje nešto novca i naprave kupatilo. Međutim, sva dalja uredjenja kuće su stala nakon Sašine smrti..

Uz veliku pomoć lokalne samouprave, ekipa emisije Radna akcija sa Tamarom, izvela je još jednu uspešnu akciju, renovirala kuću porodici Miletić i u potpunosti je opremila.

Urađena je fasada, nova septička jama, preuređeno dvorište, napravljena prostrana kuhinja, dve spavaće sobe, nova dnevna soba. Svaka devojka ima svoj kutak, a sve što joj je neophodno da lakše vodi domaćinstvo.

Selo Stopanja, na magistralnom putu između Kruševca i Trstenika, nadaleko je poznato po izvrsnom pečenju i velikom broju pečenjara, čijim mirisima može da odoli retko koji putnik.

Prirodne lepote koje okružuju opštinu Trstenik, planine, dolina reka i pogodni klimatski uslovi doprineli su u znatnoj meri razvijanje vinogradarstva u ovoj regiji. Mnogobrojni vinski podrumi nude mogućnost uživanja u najboljim vinima, sa beskrajnim pogledom na Župske vinograde i proplanke..

U neposrednoj blizini, svakako je nezaobilazna Vrnjačka banja, sa prelepo uređenim parkovima i kulturno-istorijskim znamenitostima.