Peške kroz Srbiju - Nedelja, 28. april - Svitanje na Rtnju ne može da se opiše, mora da se doživi...

Sa rančevima na leđima, u avanturu po planinama Srbije, i ove nedelje u 12.30 uputili su se Aleksandar Radojičić, Hristina Popović i njen pas Mani.

Foto: Prva Promo
Foto: Prva Promo
.

U novoj epizodi pred vama je avantura koju su svi dugo čekali - Rtanj! Aca, Hristina i Tamara su zajedno krenuli u osvajanje ove mistične planine.

Dan započinju kafom pored bazena, odakle su krenuli u obilazak podnožja planine. U ovoj epizodi se ponovo družimo sa roditeljima i decom iz kampa „Prvi put s ocem“ . Ovaj kamp je druženje očeva i dece gde su domaćini emisije zajedno sa njima učili kako da postave šator, kuvaju u prirodi i druže se bez mobilnih telefona.

Zajedno sa mališanima su obišli Lazarev kanjon, a pošto je Rtanj Hristinin drugi dom, ona je želela da Tamari i Aci pokaže što više za jedan dan, koliko su tamo boravili.

Sledeća stanica je bilo svetilište, gde su usput pazarili čarobni koren. Nakon energije na svetilištu uživale su u rozarijumu porodice Minh. Nekada je pripadao vlasnicima Rudnika "Rtanj" - Greti i Juliusu Minhu. Nedaleko od rozarijum, u trnju, nalazila se i česma koja je takođe pripadala njima i bila je deo njihovog velikog parka. U blizini se nalazila i njihova vila koja i danas postoji, iako sa izmenjenim krovom i drugačijom namenom.

Na noćni uspon Aca odlazi sa roditeljima I decom iz kampa “Prvi put s ocem” i stručnim vodičem. Na uspon su krenuli u pola 2 ujutru! Niko nije zaostajao, niko se nije žalio! Pravi pravcati su tog jutra zajedno sa Hristinom i Tamarom obišli turu Lazarevog kanjona.

Svitanje na Rtnju ne može da se opiše, mora da se doživi...