NEDELJOM U 12.30

Peške kroz Srbiju

Nova emisija “Peške kroz Srbiju“ koju će gledaoci Prve televizije imati priliku da gledaju od 17. marta, svake nedelje u 12.30, posvećena je planinarenju, pešačenju, kampovanju i prirodnim lepotama naše zemlje.

Foto: Prva
Foto: Prva
.

Nakon emitovanih serijala "Veslom kroz Srbiju", "Biciklom kroz Srbiju", "Skijom kroz Srbiju“, u avanturu po planinama Srbije, peške i sa rančevima na leđima odlaze Aleksandar Radojičić, Hristina Popović i njen pas Mani.

U nekoliko epizoda imaćemo specijalnu gošću, Tamaru Grujić, koja je pravila društvo Aleksandru i Hristini, te ćemo moći da je vidimo u novoj ulozi, sa rancem na leđima.

Duhovit glumački par je kroz 14 epizoda prepešačio kilometre i kilometre kako bi gledaocima dočarao koliko divnih pešačkih tura, nezaboravnih svitanja i zalazaka, zanimljivih ljudi i prirodnih lepota čeka na sve nas.

Na svojoj pešačkoj ruti Aleksandar i Hristina su obišli Kopaonik, Staru planinu, Homolje, Vršačke planine, Ovčar i Kablar, Rajac i Rudnik, Avalu i Kosmaj, Povlen i Maljen, čudesnu visoravan Pešter, Zlatar i Rtanj.

Kroz smeh i zabavu, Aca i Hristina su osvajali vrhove, spuštali se u podnožja, pripremali hranu, postavljali kamp, pakovali šatore, učestvovali u akcijama čišćenja zajedno sa zaposlenima Wiener Stadtischa osiguranja i još mnogo toga.

Odgovore na pitanja ko od njh dvoje ume da postavi šator a ko ne ume da ga spakuje, ko je osvojio Kilimandžaro, a ko noćni uspon na Rtanj, saznaćemo uskoro.

.

Videćete kako izgleda kada Aca i Hristina odučuju gde da postave kamp, ko priprema večeru, i naravno kako. Zajedno sa našim voditeljima naučićete da postavite "lebdeći šator“, šta vas čeka ako zgazite mrava, šta je E-foil...

Obišli su i Krompirijadu u Dojkincima, Kosidbu na Rajcu, jahali na Rudniku, plovili na Uvcu, jeli Pešterski sir, stekli nova poznanstva i mnogo uspomena.

Bilo je i težih i lakših uspona, do nekih vrhova smo stizali uz pomoć Yettel-ove aplikacije Zelene staze, dok smo na neke vrhove stizali sa stručnim vodičima. Kroz ovu avanturu sretali smo prijatelje i poznanike od kojih je važno pomenuti kamp "Prvi put s ocem", (tate i deca bez mobilnih telefona i lap topova, a puno radionica i igara bez granica), sa kojima smo se družili u više epizoda i napravili poseban poduhvat koji nećemo otkrivati da ne bismo pokvarili iznenađenje.

U pešakoj avanturi kroz Srbiju imali smo podršku kompanije Hemofarm koja se između ostalog na poseban način odlužila gradu Vršcu, što takođe ostavljamo kao iznenađenje.

Važna poruka ove emisije je da moramo da se ponašamo savesno i odgovorno u prirodi i ne ostavljamo ništa iza sebe!

"Peške kroz Srbiju" poziva sve od 7 do 77 da što više borave u prirodi, da je vole i čuvaju i da naravno isprate Hristininu i Acinu avanturu u sezoni pod nazivom "Peške kroz Srbiji" samo na TV PRVA svake nedelje u 12.30!

strana 1 od 2 idi na stranu