Jutro - Nedelja, 28.novembar - Zašto su tumori postali sve agresivniji? Da li je na to uticalo bombardovanje Srbije?

Dr Danica Grujičić odgovara na pitanja koja muče veliki broj ljudi u Srbiji. Zašto su tumori postali sve agresivniji, da li je na njih uticalo bombardovanje Srbjie 1999.godine? Da li se vidi kraj pandemije i šta je razlog njenog mišljenja da je zapravo reč o biološkom oružju?

Foto: Prva Tv
Foto: Prva Tv
.

1. PRELISTAVANJE

Naslove u štampi prelistavamo sa Dejanom Vukelićem i Draganom Vučićevćem.
((PREGLED NEDELJE))

2. TEMA NEDELJE

Zašto su tumori postali sve agresivniji? Kako je na to uticalo bombardovanje Srbije? Vidi li kraj kovid pandemije i zašto je uverena da je reč o biološkom oružju? To su samo neka od pitanja, a moja gošća je profesorka dr Danica Grujičić.
((BOLEST KAO ORUŽJE))

3. AKTUELNO

Dvanaest pobeda i samo dva poraza upisali su košarkaši Partizana ove sezone. Mogu li do titule Evrokupa i prvaka Jadranske lige? Stižu li nova pojačanja? Zašto se ne smiruju tribine večitih rivala? To pitamo predsednika košarkaškog kluba Partizan Ostoju Mijailovića.
((PARNI VALJAK))

4. KO JE U PRAVU?

Da li će najbolji teniser planete igrati na Australijan openu? Dok ceo svet nestrpljivo čeka odgovor na to pitanje, Novak, uz Marš na Drinu, sa srpskom reprezentacijom niže pobede na Dejvis kupu. Kakve su bitke, odluke i izazovi pred našim Noletom, ekskluzivno, ovoga jutra o tome razgovaram sa SRđanom Đokovićem. On je moj gost.
(("U BOJ, KRENITE JUNACI SVI..."))

5. SVI PRIČAJU O..

Omikron, novi soj kovida je Frankenštajn, sa više od 32 mutacije , upozoravaju miktrobiolozi. Proizvođači vakcina tvrde, potrebno im je 100 dana da naprave vakcinu protiv novog soja. Da li je tačno da je Omikron otporan i na vakcine i na antitela i na lekove? Može li se sprečiti njegovo širenje iz Afrike? Šta će preduzeti Srbija?
((IMA LI KRAJA?))

6. ŽIVOT SA HIV-OM

Koliko u Srbiji ima osoba koje žive sa HIV- om? Kako je savremena medicina iz smrtne presude Sidu pretvorila u hronično stanje? Da li je tačno da pacijenti uz odgovarajuću terapiju bolest ne mogu da prenesu ni seksualnim putem ni na potomstvo? Ko bi trebalo da se testira?
((40 GODINA OD POJAVE HIV VIRUSA))​