Jutro - 26. april - Da li će turističke agencije morati da vrate novac građanima koji su uplatili letovanje?

U današnjem izdanju emisije, gledaćete:

foto: Depositphotos/shalamov
foto: Depositphotos/shalamov
.

PRELISTAVANJE
U Americi i dalje bura zbog predloga Donalda Trampa da se razmotri mogućnost ubrizgavanja varikine u tela pacijenata obolelih od Kovida. Kina ne prihvata međunarodnu istragu o poreklu koronavirusa. Svetski mediji prenose i da je preminuo ili je na samrti severnokorejski lider Kim Džong Un. To su neke od tema o kojima u pregledu štampe razgovaramo sa Ljiljanom Smajlović i Obradom Kesićem.

TEMA NEDELJE
Šta Srbiju čeka u nastavku borbe protiv koronavirusa? Kakav bi mogao da bude drugi talas epidemije, ako stigne istovremeno sa epidemijom gripa?

AKTUELNO
Šta je uzrok sudara na praznim ulicama u toku policijskog časa? Koliko je ljudi do sada prekršilo mere? Koliko policajaca je izgubilo bitku sa korona virusom? Naš gost je direktor policije Vladimir Rebić.

U FOKUSU
Da li će turističke agencije morati da vrate novac građanima koji su uplatili letovanje? Hoće li tzv korona vaučeri imati dodatne garancije? Koliki su gubici u turizmu koji je prva ekonomska žrtva Kovida 19 u čitavom svetu? O tome razgovaramo sa ministrom Rasimom Ljajićem.

SVI PRIČAJU O...
Četiri aviona ER Srbije juče su odletela za Rim, noseći 4 miliona maski i milion rukavica koje je Srbija poklonila Italiji. Ta zemlja i dalje vodi tešku bitku protiv korona virusa, do sada je preminulo više od 26 hiljada ljudi. Uživo smo u Rimu.

U FOKUSU
Ide li švedska krivulja u pogrešnom smeru? To se pitaju Šveđani dok broj zaraženih i umrlih raste u zemlji koja je izabrala strategiju drugačiju od čitavog sveta? Vodi li takva strategija Švedsku u katastrofu? Uživo smo u Stokholmu gde razgovaramo sa ambasadorom Srbije u toj zemlji.

SPORT
Rolan Garos drugi put odložen. Grend slem na šljaci u Parizu igraće se 27. septembra. Sa kakvim problemima se suočavaju teniseri u vreme pandemije i kako će izgledati turniri u novim okolnostima? O tome razgovaramo sa Jankom Tipsarevićem.

ZABAVA
I za kraj sa nama su Ivana Selakov i Ana Kokić. Ana vežbama izaziva svoje pratioce na društvenim mrežama, a Ivana ima novu pesmu.