Jutro - Ponedeljak, 21. jun - Mogu li škole same da odrede iz kojih će udžbenika đaci učiti?

Šta ćemo pratiti tokom pet sati programa:

Jutro na Prvoj, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutro na Prvoj, foto: Printscreen/PrvaTV
.

U FOKUSU
Leto nam je i zvanično stiglo pre pola sata, a to znači da je Sunce postiglo najveću dnevnu visinu nad horizontom. Više o tome pričamo sa Brankom Simonovićem iz Astronomskog društva.
((ASTRONOMSKI PRISTUP))

ČOVEČE NE LUTI SE
Da li osetljivost na gluten imaju samo osobe koje imaju celijakliju? Kako se otkriva i leči, pitamo gastroenterologa Vojislava Perišića.
((ŽIVOT BEZ ŽITARICA))

POREMEĆAJI U GOVORU DECE
Poremećaji govora kod naše dece poprimaju epidemijske razmere. Koliko razgovaramo sa svojom decom ili češće biramo da im kupimo tablet i mobilni telefon?
((NI “MAMA”,NI “TATA”))

PRELISTAVANJE
Aktuelne teme i naslove dnevne štampe komentarisaćemo sa Robertom Čobanom.
((UDARNE VESTI))

TEMA JUTRA
Šta se događa u vojnoj fabrici „Sloboda“ Čačak? Zašto su se u 15 dana dogodile dve eksplozije? Da li je dobra ili loša vest da se incident dogodio u prostoriji koja nema elektične instalacije, pitamo stručnjaka za bezbednost Darka Trifunovića.
((LOŠA SREĆA ILI NEMAR))

AKTUELNO
Da li je obrazovanje osnovaca u Srbiji besplatno? Mogu li škole same da odrede iz kojih će udžbenika đaci učiti? Sa kakvim su se problemima susreli roditelji novobeogradske škole „Oslobodioci Beograda“ kada su odlučili da se suprotstave odluci škole, ali poštujući proceduru i Zakon?
((VRZINO KOLO))

U SUSRET SABORU U GUČI
Čuće se Dragačevska truba ponovo, ove godine od 13. do 15. avgusta. Ali, biće i novina, koje će u našem programu najaviti direktor turističke organizacije Dragačevo – Guča.
((SRPSKA TRUBA))

SVI PRIČAJU O...
Da li je na pomolu još jedna finansijska prevara? Jesu li pored turista iz Ukrajine i Rusije prevareni i Srbi koji su putovali sa grčkom agencijom Mouzenidis Travel? Gošća Jutra pomoćnica ministra turizma Dunja Đenić.
((NEMA SIGURNOSTI))

OTROVNICE U SRBIJI
Mladog planinara iz Severne Makedonije, u Jelašinačkoj klisuri kod Niša ujeo je poskok za lice. Zahvaljujući brzoj intervenciji lekara, 14-godišnji dečak je sada dobro. Šta se radi u situacijama kada se sa poskokom nađete licem u lice, objasniće nam hvatač zmija.
((UJED POSKOKA))

ZABAVA
Za kraj emisije slušamo džez pijanistu
Vladimira Maričića.
((BALKAN DŽEZ))​