Jutro - Četvrtak, 21. januar - Najviše Srba želi da primi rusku vakcinu. Hoće li to uticati i na nabavku?

U novom Jutru gledaćete:

Najviše Srba želi da primi rusku vakcinu, foto: Seda Servet/Shutterstock
Najviše Srba želi da primi rusku vakcinu, foto: Seda Servet/Shutterstock
.

U FOKUSU
Najviše Srba želi da primi rusku vakcinu. Hoće li to uticati i na nabavku? Kakvo je interesovanje za kinesku vakcinu? Ako se lideri EU danas dogovore o uvođenju "korona pasoša", da li to znači da ćemo lakše ili teže putovati? To će nam reći dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.
(( POČETAK KRAJA KORONE?))

PRELISTAVANJE
U kojim situacijama advokati odustaju da brane nekoga? On je to odbio dva puta, oba puta zbog silovanja - jednom majke, drugi put devojčice. Naš gost je advokat Toma Fila.
((PRVO ČOVEK, PA ADVOKAT))

SPORT
Srbija posle devet godina dobija teniski turnir. Umesto Budimpešte, naš glavni grad biće domaćin turnira serije 250 čiji će direktor biti Đorđe Đoković, mlađi brat prvog reketa sveta Novaka Đokovića.
((Serbia Open))

TEMA JUTRA
Kako je izgledala inauguracija novog američkog predsednika, iz raznih uglova, za naše gledaoce komentarišu Marko Dašić sa Fakulteta političkih nauka i modni kreator Igor Todorović.
((TRAMP: OVO JE TEK POČETAK))

EKSKLUZIVNO
Da li je imovina SPC najzad bezbedna? Do kada će sa RTV Crne Gore optuživati Srbiju i predsednika Vučića za sve? Zašto se Brano Mićunović pušta tek što je uhapšen? Ima li kontrolu nad bezbednosnim službama ili one slobodno spaljuju papire sa svojim tajnama? To su samo neka od pitanja za našeg gosta, potpredsednika vlade Crne Gore Dritana Abazovića.
((KADA ĆE MILO NA KAFU SA DRITANOM?))

AKTUELNO
Slučaj oca iz Kragujevca kojem je socijalna služba oduzela decu ponovo je u centru pažnje. Zaštitnik građana naložio je ponovno ispitivanje celog slučaja, a ima li čemu otac da se nada, to ćemo pitati Zorana Pašalića. A kako ova nezavisna kontrolna institucija komentariše slučaj Mike Aleksića, to će takođe biti naša tema.
((IMA LI NADE POSLE PET GODINA? ))

SVI PRIČAJU O
Po njemu je snimljen film, koji je dobio i brojne nagrade, a on i dalje nije uspeo da se izbori da dobije svoju decu. Đorđe Joksimović - otac, po kome je nastao film "Otac" kaže da mu je najteže kada se vrati u kuću koja je prazna. Iz te prazne kuće došao je i kod nas. Autobusom. Nekoliko puta je u Beograd dolazio i peške. Juče mu je bila slava. Jesu li mu deca došla na slavu, to ćemo ga prvo pitati.
((OTAC, PRIVREMENO BEZ DECE?))

STOP MALTRETIRANJU
Zašto je neko morao da Miku Aleksića optuži za silovanje da bi tek onda svi rekli kako su decenijama znali da je surov prema deci? Otkud mit da se samo mučenjem može stvoriti umetnik? U kojim sve profesijama maltretiranje doživljavamo kao prirodno i ćutimo o onome što svi znaju? O tome ćemo razgovarati sa Stankom Crnobrnjom, rediteljem i profesorom.
((ZAŠTO ĆUTIMO?))

ČUVENE METODE
Mika je za njega, kaže, bio očinska figura. On je pripadao prvoj generaciji koje je u glumačke vode poveo čuveni reditelj. Kako je on gledao na metode o kojima sada bruji cela Srbija, to ćemo pitati muzičara Đorđa Davida.
((OČINSKA FIGURA KOJA JE MNOGE ZABOLELA))

ZABAVA
Sakriven u kriptovalutama i bitkoinima, već više od godinu dana. Gitaru je sve do ovog jutra, na neko vreme ostavio po strani. Kakva je berza ovih dana otkriće nam Vukašin Brajić, koji će i pevati uživo samo za vas!
((BITKOIN ILI MUZIKA? ILI OBOJE? )) ​