Jutro - Četvrtak, 7. januar - Kako danas Božić slave Srbi širom sveta?

U današnjem izdanju "Jutra" gledaćete:

božićna trpeza, foto: Profimedia
božićna trpeza, foto: Profimedia
.

1. KAKO SRBI U SVETU PROSLAVLJAJU BOŽIĆ
Kako danas Božić slave Srbi koji žive širom sveta? Uključujemo u program Srbe koji žive u Belgiji, Tajlandu i Japanu.
(... DO TOKIJA)

2. ČOVEČE, NE LJUTI SE
Kao grom na Badnji dan je odjeknula vest o hašenju Brana Mićunovića? Kakvu poruku time šalje nova crnogorska vlast? I kome je šalje, pitamo politikologa Vladimira Pavićevića.
(GRMLJAVINA NA BADNJI DAN)

3. PRELISTAVANJE
Od osnivanja 1841. Srpska akademija nauka i umetnosti je važila za ključni stub države. Zato nam je baš danas gost Ljubomir Maksimović, potpredsednik SANU. Pitaćemo ga i zašto generacija osmaka koja ima gotovo polovinu odličnih učenika ne može da uradi test iz srpskog jezika ni za prelaznu ocenu.
(NA KOJIM STUBOVIMA STOJI SRPSKO DRUŠTVO)

4. SPORT
Nema odmora za košarkaše Crvene zvezde ni na Božić. Crveno-beli u Evroligi dočekuju ekipu Fenerbahčea koji sa klupe vodi selektor Srbije Igor Kološkov.
(PRAZNIK U PIONIRU)

5. AKTUELNO
Grad u Kini, jugozapadno od Pekinga,zatvoren zbog COVIDA19. Testirano je 11 miliona ljudi.Da li je virus došao do Pekinga i da li su zabeleženi slučajevi zaraze i u drugim oblastima, pitamo novinara Vladimira Srdanovića, koji nam se javlja iz glavnog grada Kine.
(KORONA OPET U KINI)

6. Da i najsiromašniji imaju prazničnu trpezu na Božić već šestu godinu zaredom obezbeđuje Milan Zurovac, koji im deli pečenice. Njega uključujemo u program iz Nevesinja.
(BOŽIĆNA TRPEZA NA POKLON)

7. TEMA JUTRA
Zašto šoljica kafe na planinama košta više nego kilogram mesa u prodavnicama širom Srbije? Zašto su sudovi pretrpani tužbama građana za cenu obrade kredita? Neka od pitanja na koja će nam odgovoriti ekonomista Mihailo Gajić. Pitaćemo ga i o najnovijem potezu guvernerke.
(KAJGANA KOŠTA KAO KILO PEČENJA)

8. ZABAVA
”Intrigantno, misteriozno, uzbudljivo i odličan odabir glumaca”, prve su ocene gledalaca nove serije na našoj televiziji, a šta o seriji “12 reči” kaže, jedan od glumaca, Tihomir Stanić, imaćete prilike da čujete, jer će Tika biti naš gost.
("12 REČI")

9. ZABAVA
Božić i tradicija ne idu jedno bez drugog. Zato su sa nama i članovi KUD-a Batajnica, koji će glasovima ulepšati božićno Jutro!
(ONI SU VERNI ČUVARI TRADICIJE)

10. ZABAVA
Serija "Igra sudbine" ne prestaje da vas oduševljava i zato je najgledanija! Zamršeni odnosi i porodične zavrzlame ne prestaju da vas intrigiraju. Međutim, Luka je danas na pauzi. Proverićemo kakvo je božićno jutro osvanulo u domu Piale - Stevan će biti naš gost!