Jutro - Subota, 4. jul - Svetom se širi nova verzija korona virusa: Da li je tačno da više pogađa mlade?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Svetom se širi nova verzija korona virusa, do devet puta zaraznija od prethodne, foto: Depositphotos/eldarnurkovic
Svetom se širi nova verzija korona virusa, do devet puta zaraznija od prethodne, foto: Depositphotos/eldarnurkovic
.

1. PRELISTAVANJE
Čedina borba za život. Korona može da potraje još godinu i po. Susret u Beloj kući nije otkazan. Studenti ostali na distanci od politike. To su neki od naslova u dnevnoj štampi koju prelistavamo sa novonarom Jakšom Šćekićem i analitičarem medija Nebojšom Krstićem.

2. SPORT
Tek što su završili prvenstvo, fudbaleri počeli pripreme za narednu sezonu. Sa treninzima uskoro počinju i košarkaši. Voldenov transfer iz Partizana u Zvezdu i dalje puni novinske naslove.

3. TEMA JUTRA
Svetom se širi nova verzija korona virusa, do devet puta zaraznija od prethodne. To pokazuje naučna studija koja je obuhvatila Evropu i Ameriku a nedavno je o tome govorio i dr Branimir Nestorović. Da li je tačno da ta nova verzija više pogađa mlade, kod njih izaziva teške upale pluća, a u nekim slučajevima prerasta u hronično oboljenje? Neka su od pitanja za prof. dr Branimira Nestorovića. Uživo smo i u Novom Pazaru gde je stigla pomoć vojske i vojnih lekara.

4. AKTUELNO
Šta je dozvoljeno, a šta ne zbog vanredne situacije koja je uvedena u Beogradu? Ko kontroliše da li se građani pridržavaju propisanih mera? Kolike su kazne i do kada će vanredna situacija ostati na snazi? To pitamo gradonačelnika Zorana Radojičića.

5. SVI PRIČAJU O...
Kako izgleda letovanje u Grčkoj u senci korona virusa? Ima li gužve na granicama i opreza na plažama? Znaju li turisti sve o tome šta treba da rade ako se na moru zaraze kovidom? Uživo smo na jednom od najpopularnijih srpskih letovališta na Egejskom moru.

6. MOJ PUT
''Trenerskim poslom bavim se od dvadesete godine, a ko jednom uđe u košarku teško iz nje izlazi'', kaže višestruki osvajač evropskih titula i jedan od najboljih evropskih trenera. Kako je izgledao njegov životni put? Da li bi sve danas bilo drugačije da je odbio ponudu iz Splita i ostao u Beogradu, otkriće nam predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.