Jutro - Četvrtak, 9. april - Setva ne staje zbog korone, ali poljoprivrednici ipak brinu: Na koji način će im država pomoći?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Hoćemo li ove godine imati dovoljno pšenice, kukuruza, šećerne repe, soje i suncokreta?, foto: Depositphotos/alkiona25
Hoćemo li ove godine imati dovoljno pšenice, kukuruza, šećerne repe, soje i suncokreta?, foto: Depositphotos/alkiona25
.

U FOKUSU
1. Zašto su deca otpornija na novi korona virus i da li su zaista opasni prenosioci? Svetska istraživanja pokazuju da u sekretu detata Covid-19 može da opstane 22 dana. Da li su ugrožena deca koja imaju alergije i astmu? To pitamo pedijatra dr Sašu Milićevića.

LANAC PRENOSA
2. Nove mere u borbi protiv korone u Srbiji. Tokom vikenda uvodi se policijski čas od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 ujutru. Stručnjaci se zalažu za apsolutnu zabranu kontakata. O pošasti koja je pogodila planetu i koja je mesecima udarna vest na svim naslovnim stranama, u prelistavanju štampe razgovaramo sa Danijelom Davidov Kesar, novinarkom "Politike".

60 SATI KARANTINA
3. Posle Crvene zvezde i fudbalski klub Partizan smanjuje primanja. Fudbaleri, članovi stručnog štaba, uprave i deo zaposlenih u naredna tri meseca dobijaće umanjene plate za 50 odsto.

NEMA FUDBALA, MANJE PLATE
4. Setva ne staje zbog korone, ali poljoprivrednici ipak brinu. Hoćemo li ove godine imati dovoljno pšenice, kukuruza, šećerne repe, soje i suncokreta? Koliko će država pomoći poljoprivrednicima?

POD KONTROLOM
5. Novi Pazar postao je novo žarište korona virusa. Kakva je situacija ovoga jutra, da li je spremana improvizovana kovid bolnica, kako su snadbevene prodavnice u Srbiji i nazireli se kraj ovoj agoniji? To su samo neka od pitanja za ministra Rasima Ljajića.

COVID 19
6. I danas nam je zdravlje na prvom mestu. Zato vežbamo zajedno od kuće.

#OSTANIKODKUĆE
7. Kako dane i karantinu provodi televizijski doktor Petrović? To pitamo glumca Ivana Jevtovića.
URGENTNI CENTAR​