Jutro - Ponedeljak, 26. avgust - Guše se pluća planete: Zašto Amazonija nije samo unutrašnja stvar Brazila?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Zašto Amazonija nije samo unutrašnja stvar Brazila?, foto: Tanjug/AP Photo/Victor R. Caivano
Zašto Amazonija nije samo unutrašnja stvar Brazila?, foto: Tanjug/AP Photo/Victor R. Caivano
.

1. ČOVEČE NE LJUTI SE
Influenseri će izgleda morati da traže novi posao. Njihovi pratioci na Instagramu ubuduće neće moći da vide koliko lajkova imaju fotografije i snimci, kao ni kome se te objave dopadaju. Da li je ova društvena mreža najopasnija za mentalno zdravlje mladih, koliko je opravdana odluka da se lajkovi skrivaju, ali i kako će se to odraziti na zarade influensera, pitamo IT stručnjaka Andreja Petrovskog.
NOVA PRAVILA

2.PRELISTAVANJE
Koncert na otvorenom Beogradske filharmonije i izvođenje "Dizni Fantazije" zakazano je za 7. septembar na Ušću. Ovaj muzički spektakl dva puta je bio odložen zbog loših vremenskih uslova. Koliko su trajali pregovori sa kompanijom "Dizni", kako smo ih ubedili da se koncert ipak održi, koliko će trajati ovo sentimentalno putovanje u prošlost? O tome, ali i ostalim aktuelnim temama u prelistavanju štampe razgovaramo sa Ivanom Tasovcem i Ivanom Jovanovićem.
TREĆA SREĆA

3. TEMA
Ponude na tenderu za izbor strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora, biće otvorene sutra. Šta podrazumeva strateško partnerstvo? Kada kreću radovi? Koliko će koštati izgradnja šest traka u dužini od 112 kilometara? Kako će se graditi Šumadijski koridor? Čeka li se Erdogan za otvaranje gradilišta na autoputu ka Sarajevu? Imamo li građevinsku operativu, koja može da realizuje ono što je država zacrtala novim investicionim planom vrednim više od 10 milijardi evra? To pitamo Zoranu Mihajlović.
INVESTICIJE

4. KO JE U PRAVU
Nemačka kancelarija za zaštitu od radijacije naručila je 189,5 miliona tableta joda za građane kako bi osigurala bezbednu raspodelu u slučaju nuklearne krize. Naručena količina tableta četiri puta je veća od sadašnjih zaliha. Da li je u pitanju samo predostrožnost ili ima naznaka da su mogući nuklearni incidenti?
PANIKA?

5. SVI PRIČAJU O
Gore šume u Brazilu a posledice će osetiti ceo svet. U gašenje požara se uključilo 44.000 vojnika, a lideri G7 iz Bijarica šalju upozoravajuće poruke. Zašto Amazonija nije samo unutrašnja stvar Brazila? Iz Brazilije nam se javlja ambasador Veljko Lazić.
GUŠE SE "PLUĆA PLANETE"

6. ZABAVA
Ovogodišnji Dragačevski sabor pamtiće celog života. Ovenčan je prestižnom titulom najboljeg trubača. Elvis Bajramović sa svojim orkestrom svira uživo u našem programu.
PRVA TRUBA GUČE