Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

08. 10. 2017. 12:06   >>  09:50

Brzo vam se ispira farba za kosu? Vreme je da prestanete da pravite ove greške!

Neke od naših svakodnevnih rutina dodatno skraćuju vek trajanja farbe za kosu! Evo koje greške pravite...

1. Šampon za kosu

Šamponi za kosu imaju ulogu čišćenja i zaštite vlasišta i vlasi. Ali to ne znači da je svaki šampon dobar i za farbanu kosu. Najgore što možete da napravite nakon farbanja kose je da operete kosu šamponom protiv peruti. Naime ovaj šampon deluje abrazivno na vaše teme, ali i na vlas kose.

Pratite nas i na Viberu!

Ovaj snažan efekt koji deluje poput pilinga otvara vlas, zbog čega se pigment mnogo brže ispira. Isto tako, kosu nikako ne bi smeli da peretmo 24 sata nakon farbanja, jer se u tom razdoblju još uvek odvija proces fiksiranja pigmenta za vlas.

Savet: Ako ste se odlučili obojiti kosu, prve dve nedelje kosu perite šamponom za zaštitu farbane kose (colour protect).

2. Grejanje kose

Previsoke temperature koje koristimo tokom oblikovanja kose mogu da oštetite vlasi, ali i novu boju kose. To se ne odnosi toliko na fen za kosu koliko na uređaje za ispravljanje i kovrdžanje kose.

Toplota otvara kosu zbog čega brže dolazi do ispiranja pigmenta iz boje za kosu, a isti negativan efekt ima i pranje, odnosno ispiranje kose vrućom vodom.

Iako vam možda tokom zime odgovara vruća voda, ukoliko želite da vam nova trendi boja kose potraje, izbegavajte ovu naviku i perite kosu mlakom vodom.

Savet: Pre oblikovanja kose na vlasi nanesite neki od preparata za zaštitu kose od visokih temperatura (heat protect).

3. Hlor

Jedan od najvećih neprijatelja vaše kose, ali i nove boje kose je hlor. Iako ima ulogu da nas tokom korišćenja bazena zaštiti od bakterija i gljivica, hlor je vrlo agresivan prema vašoj kosi.

Hlor isušuje vlasi, menja boju pigmenta i značajno smanjuje vek trajanja boje za kosu. Najjači negativan efekt ima prva dve nedelje nakon bojenja kose i zato u tom razdoblju nikako ne bi trebalo kosu izlagati hloru.

Savet: Želite li da uživate u plivanju u bazenu, ne ulazite u vodu bez zaštitne kapice za plivanje.

Izvor: Zadovoljna.hr

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari