Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

05. 09. 2017. 11:22   >>  09:26

Dubinski očistite kožu lica za samo nekoliko minuta

Brza, ali efikasna maska, idealna je za čišćenje lica...

Sve što vam je potrebno je:

  • ravna supena kašika sode bikarbone,
  • 2 pune supene kašike pene za brijanje,
  • Stara četkica za zube,
  • Filter kesica izvađena iz sveže skuvanog čaja od kamilice,
  • Odgovarajuća posuda za pripremu maske za lice.

Priprema ide ovako:

U odgovarajuću posudu, najpre stavite navedenu količinu sode bikarbone, a zatim u nju dodajte i navedenu količinu pene za brijanje. Sastojke što bolje promešajte, kako bi se sjedinili i proizveli glatku homogenu masu.

Nakon što ste sastojke sjedinili, sačekajte da pre upotrebe u posudi odstoje oko tri minuta. Za to vreme se umijte što toplijom vodom bez upotrebe sredstva za umivanje i bez upotrebe peškira nakon umivanja.

Pratite nas i na Viberu!

A ovako se maska koristi:

Kada prođe tri minuta, sastojke još jednom dobro promešajte i ravnomerno ih u debljem sloju u vidu maske nanesite na lice. Ostavite da na licu odstoje oko pet minuta. Nakon pet minuta, uzmite staru četkicu za zube (preporučljivo je što mekšu), nakvasite je vrelom vodom i sa njom kružnim i blagim pokretima trljajte lice oko dva minuta. Nakon toga, temeljno se umijte što toplijom vodom i prirodno bez upotrebe peškira osušite lice.

Kada se lice osuši, istrljajte ga filter kesicom od prethodno skuvanog čaja od kamilice i takođe pustite da se lice i ovog puta prirodno osuši. Pritom, kada je reč konkretno o filter kesici čaja, vodite računa o tome da ona bude dovoljno ohlađena kako vas ne bi izgorela, ali ne i potpuno hladna.

Ovakav tretman maskom za dubinsko čišćenje lica ponavljajte svaki treći dan. Već nakon prve nedelje, primetićete da vam je lice postalo vidno blistavo. Koža će vam izgledati sveže i odmorno i sa nje će nestati tragovi nepravilnosti kao što su fleke i promene pigmenta koje nastaju kao posledica taloženja mrtvih ćelija, ali i mitiseri i bubuljice koje nastaju kao posledica nečistoće zadržane u porama.

Maska za dubinsko čišćenje lica od sode bikarbone i paste za brijanje će dubinski prodreti u najsitnije pore i ukloniće sve tragove nečistoće sa vašeg lica, a kamilica će na lice delovati tako što će ga umiriti i dodatno dezinfikovati.

Ono što je još veoma bitno da znate:

Prilikom upotrebe maske za dubinsko čišćenje lica, jedino što je važno da znate, jeste da izbegavate mazanje oko očiju, jer bi usled kontakta sode bikarbone i površine oka, moglo da dođe do ozbiljnih iritacija.

Ukoliko vam pri ruci slučajno ne bude čaj od kamilice, maska će biti jednako delotvorna, a u krajnjem slučaju, čaj od kamilice, možete zameniti i čajem od žalfije. Žalfija će se pokazati kao jednako delotvorno umirujuće i dezinfekciono sredstvo za kožu lica.

Masku nemojte koristiti češće od mere koja je preporučena, jer bi u protivnom soda bikarbona mogla da ošteti zdravstvenu ravnotežu kože, a to bi dalo štetan umesto pozitivan rezultat upotrebe maske za dubinsko čišćenje lica.

Izvor: Lepotica

Pročitajte i: 

Rešite se mitisera za 10 minuta!

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari