Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ishrana i fitnes

23. 08. 2017. 12:00   >>  11:25

Zaboravite žitarice, najbolji je proteinski doručak

Već i vrapci na grani znaju koliko je nezdrav tradicionalni srpski doručak koji podrazumeva burek ili neko drugo pecivo. Ali da li ste znali da i ono što je na prvi pogled zdrav izbor, žitarice, ne treba jesti ujutru?

Razlog je jednostavan - ovakav doručak neće vas zasititi do ručka, pa ćete verovatno poželeti još nešto da gricnete čime ćete uneti nepotrebne kalorije. Još jedna zdrava namirnica - smuti - našao se na zabranjenoj listi jer kako kažu nutricionisti, ova mešavina različitih vrsta voća puna je šećera. Izbegavajte doručak pun ugljenih hidrata i vodite računa o kafi, pogotovo onoj koja obiluje dodacima jer i ona sadrži mnogo kalorija.

Najbolji izbor je proteinski doručak, na primer omlet od povrća ili jaja, jogurt i sir. Ova kombinacija će vas zasititi i manje ćete kalorija uneti tokom dana. Valjalo bi da planirate doručak prethodne večeri da ne biste ujutru gubili vreme.

Savet plus: Nije bitno samo šta jedete, već i kada - većina ljudi doručkuje između 9 i 10 časova što je suviše kasno. Prvi obrok najbolje je uzeti pre 8 časova jer se tako ubrzava metabolizam.

Izvor: novosti

Pratite nas i na Viberu!

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari