Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

02. 12. 2017. 09:33   >>  09:44

Nastavimo da pomažemo Đurđici, sada smo joj najpotrebniji!

Nastavlja se borba za Đurđicin život!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Đurđicu Vukajlović (1975).

Nakon vađenja masnog tkiva krajem aprila 2017. godine, deo tkiva je poslat na Institut za patologiju Medicinskog fakulteta. Krajem maja Đurđica je dobila patohistološki nalaz i saznala da ima epiteloidni sarkom proksimalnog tipa. Upućena je na IOHB Banjica, gde je po nalogu konzilijuma odrađen MR male karlice i uočene su metastaze sarkoma. Nakon biopsije male karlice potvrđene su metastaze epiteloidnog sarkoma proksimalnog tipa.

Đurđica je zatim hospitalizovana gde su joj sprovedena dva ciklusa sistemske hemioterapije. U septembru 2017. godine je trebalo da se javi na treći ciklus hemioterapije, ali je zbog vidnog progresivnog rasta tumora i opšteg propadanja organizma bila prinuđena da zatraži pomoć lekara u inostranstvu.

Nakon prijema u bolnicu urađen je PET skener i MRI i po savetu i preporuci profesora odeljenja za ortopediju i traumatologiju Medicinskog fakulteta u Istanbulu primila je 25 agresivnih radio terapija i 5 kombinovanih hemioterapija, što je rezultiralo smanjenje primarnog tumora za 45% i stvaranje mogućnosti da se izvede operacija uklanjanja istog.

Rok je vrlo kratak – neophodno je da se skupi novac što je pre moguće, jer svakim danom odlaganja šanse da Đurđica preživi su sve manje.

U saopštenju za javnost, Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije – MEF obratio se povodom humanitarne akcije za prikupljanje sredstava za lečenje prof. dr Đurđice Vukajlović.

"Najpre želimo da iskažemo veliku zahvalnost prema svim studentima, profesorima, medijima, partnerima, kompanijama, građanima koji učestvuju u humanitarnoj akciji – donacijama, obaveštavanjem javnosti i drugim vidovima podrške.

Želimo da vas obavestimo da je operacija izvršena u predviđenom terminu i u skladu s planiranim intervencijama od strane lekara. S obzirom na kompleksnost dijagnostifikovanog oblika karcinoma i zahtevne procedure u vidu većeg broja operacija i daljih terapija, još uvek ne možemo decidirano izložiti prognoze oporavka ni u pogledu vremenskog okvira ni u potrebnim daljim tokovima lečenja, dok ne budu obavljeni posebni pregledi i ne budemo imali jasno izložen dalji plan lečenja od strane lekara.

Svakako, verujemo u konačni oporavak i nastojimo da i dalje budemo uz uvaženu koleginicu i divnu osobu, prof. dr Đurđicu Vukajlović.

Kako bismo zajedno, kao i do sada, uspeli u tome, Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije – MEF obraća vam se povodom humanitarne akcije za prikupljanje sredstava za lečenje prof. dr Đurđice Vukajlović."

Pomozimo Đurđici! Upišimo 414 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Napomena: Korisnik je u mogućnosti da raspolaže sa novcem prikupljenim od SMS poruka, tek od momenta kada operater mobilne telefonije uplati novac na račune Fondacije. Operater na račun Fondacije uplaćuje samo sredstva koja je sam uspeo da naplati od donatora i to u periodu od 2 do 3 meseca od slanja SMS poruke.

Podsećamo vas da se u okviru humanitarne akcije fondacije BUDI HUMAN Aleksandar Šapić možete uključiti slanjem poruke:

za Srbiju 414 na 3030
za Švajcarsku human414 na 455

Uplatom na račune
dinarski: 160-486157-97
devizni: 00-540-0002363.1
IBAN broj: RS35160005400002363114

 

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari