Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

07. 11. 2017. 14:50   >>  14:54

Predao se najtraženiji Hrvat: Todorić uhapšen u Londonu

Najtraženiji Hrvat u ovom trenutku, vlasnik koncerna "Agrokor", koji se nalazio na crvenoj poternici predao se policiji u Londonu, javljaju hrvatski mediji.

Hrvatska policija primila je obaveštenje da je jutros u 9:04 po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u policijsku stanicu Čering kros u Londonu, gde je i uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje.

Todorić se sam prijavio policiji i čim je stigao odmah je uhapšen. Todorićevi saradnici očekuju da će nakon razgovora, uz kauciju, biti pušten da se brani sa slobode. Todorić je u londonsku policijsku stanicu došao u pratnji svojih britanskih advokata. 
Nezvanično, javljaju hrvatski mediji, Todorić je ovih dana sakupljao novac za plaćanje kaucije da bi se branio sa slobode. Očekuje se saopštenje MUP i DORH-, koji su vodili istragu protiv Todorića, njegovih saradnika i sinova. 
Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je danas da je zvanični Zagreb na dva visoka nivoa o tome informisao engleske vlasti kako bi ga locirale:"Postoje dva nivoa komunikacije, policijska i obaveštajna. Visoki policijski zvaničnici kontaktirali su sa engleskim kolegama. Isto je učinila i obaveštajna služba", tvrdi nedeljnik. Do tih informacija, kažu, došlo se rekonstruisanjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić kao i članovi njegove porodice.

Za Todorićem je prošle sedmice raspisan evropski nalog za hapšenje, a kada je objavljeno da je najtraženiji na spisku Evropolisa, istog dana se oglasio vlasnik "Agrokora" i na svom blogu napisao da hrvatske vlasti sve vreme znaju njegovu tačnu adresu, ali je premijer Andrej Plenković to na neki način demantovao. 

"Moji advokati su u stalnom kontaktu sa vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa i to još od pre nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", napisao je Todorić, dodajući da se ne skriva i da mu je savest čista.

Izvor: b92 

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari