Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

09. 09. 2017. 09:34   >>  10:06

Poznati se opraštaju od Ljubiše, poruka Siniše Kovačevića je posebno potresna...

"Smoki! Spavaj mirno, uz svog jedinca, dobra dušo..."

Legendarni srpski i jugoslovenski glumac, napustio nas je u 81. godini. Čuveni Šurda, Smoki, Siniša Pantić, Policajac sa Petlovog brda... Otišao je na večni počinak, a njegove kolege, prijatelji, ali i brojne javne ličnosti, opraštaju se od našeg barda, dirljivim porukama.

Svakako jedna od najemotivnijih, bila je poruka dramskog pisca Siniše Kovačevića, koju je objavio na svom Tviter nalogu...

"Otišao je svak' ko valja..."

Mediji u regionu

"Jutarnji list" podseća da je u bogatoj televizijskoj karijeri igrao u serijama "Vruć vetar", "Povratak otpisanih", "Kuda idu divlje svinje", "Bolji život", "Policajac s Petlovog brda", "Jesen stiže, dunjo moja"... 

Nadimak Smoki dobio je zahvaljujući istoimenom liku kojeg je tumačio 1963. u filmu "Peščani grad", podseća "Jutarnji", a prenosi Tanjug.

Portal Index.hr takođe piše da je legenda jugoslovenske i srpske kinematografije Ljubiša Samardžić preminuo u 81. godini. 

ŠŠezdesetih godina proššlog stoleća Samardžić je bio jedno od zaštitnih lica jugoslovenske kinematografije, i u karijeri je ukupno ostvario 130 uloga na velikom platnu i malim ekranima, navodi hrvatski portal. 

Klix.ba piše da je njegova možda i najprepoznatljivija uloga ona kada je glumio Borivoja KŠurdilovića Šurdu u seriji "Vruć vetar". 

RTCG prenosi takodje da je otišao legendarni srpski i jugoslovenski glumac i režžiser i podseća da su među zapažženijim ulogama bili filmovi "Bitka na neretvi", "Sutjeska", "Bombaši", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Lude godine", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Nije lako sa mušškarcima", "Magareće godine", "Ubistvo sa predumišljajem", "Nataša", "Konji vrani"... 

Makedonska MIA takođe je izvestila o odlasku slavnog glumca, podsećajući da je njegova poslednja uloga bila u seriji "Miris kiše na Balkanu" koju je i režirao 2011. 

I slovenački dnevnik "Večer" preneo je vest o smrti Samardžića uz osvrt na njegovu bogatu karijeru.

Preminuo Ljubiša Samardžić

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari