Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

Četvrtak, 19. januar u 23.30


You’ll never walk aloneZa dobar deo planete fudbal je kao religija a ljubav prema klubu ili igračima je neka vrsta neraskidive ljubavne veze. Navijači najčešće vole i prate svoj lokalni klub, koliko god on veliki Ili mali bio. Na ovim prostorima se većinski navija za Zvezdu, Partizan, Dinamo, Hajduk, Sarajevo ili “Želju”. Mnogi kažu da je raspad Jugoslavije počeo na fudbalskim stadionima a danas, 25 godina posle početka ratova, fudbal i strast prema jednom britanskom klubu ponovo okuplja navijače iz zemalja bivše Jugoslavije.

SKEJT REVOLUCIJA U KINI

Nekada poznata isključivo kao deo andergraund supkulture, skejt scena je bila rezervisana za malobrojne poklonike. Ali poslednjih petnaestak godina je doživela ekspanziju u mejnstrimu toliku da je uveliko poznata kao globalni fenomen. Jedna od poslednjih zemalja, doduše, koja se upoznala sa skejt kulturom je, svakako, Kina. Ali poslednjih desetak godina, najbolji pro vozači iz celog sveta odlaze tamo i probijaju ovaj sport koji je vremenom u ovoj zemlji stvorio jaku konkurenciju. Mi smo obišli Šangaj i upoznali se sa kineskom skejt scenom.

Nova sezona:

Svakog četvrtka od 23 sata, na programu su nove uzbudljive priče koje pripremaju autori jedne od najbrže rastućih medijskih platoformi na svetu.

Prve nedelje na TV Prva, premijerno će biti prikazan film “Spasioci”- priča o pravim superherojima, običnim ljudima koji se javljaju na poziv u pomoć. Oni sprečavaju samoubistva, rešavaju talačke krize, pronalaze izgubljene u šumama, vade davljenike iz reka.

Još jedna priča koju donosi nova sezona bavi se grupom ljudi koja je odlučila da borbu protiv droge uzme u svoje ruke. Njih četrdesetak, pod okriljem organizacije “Sveti Sava” vode ovu borbu u Lazarevcu, a VICE otkriva kako i zašto to rade.

I ove sezone VICE se bavi domaćim ali i regionalnim temama, tako da se jedan od filmova koji će se emitovati na TV Prva, bavi srpskim turbo folkom u Hrvatskoj, gde je ova vrste muzike zabranjena od strane mejnstrim medija.

Iz Hrvatske stiže još jedan film “Pod pritiskom” u kom jedan od najpopularnijih VICE voditelja – Galeb Nikačević otkriva svoje lične granice u ronjenju na dah: “Na Jadranu sam otkrio dve stvari: koliko je ljudsko telo jedna neverovatna prirodna pojava sposobna za prilagođavanje daleko ekstremnijim uslovima života od bilo čega što bismo mogli da očekujemo, ali sam otkrio i svoju najslabiju tačku. Nikada ni u čemu nisam bio toliko jadan, loš i neuspešan kao u ronjenju na dah. Nikada se nisam osetio toliko nemoćnim i bespomoćnim kao pod vodom.”

Kao i svaki put do sada, VICE autori donose priče iskustvom iz prve ruke, prikazujući stvarnost kakva jeste.

 Šta je VICE

Medijska onlajn platforma "Vice" (www.vice.com/rs) postigla je veliki uspeh u Srbiji, a deo njihovog bogatog sadržaja pratiti i na Prvoj srpskoj televiziji.

Srbija je 36. zemlja u kojoj kompanija VICE medija pokrenula lokalnu verziju svoje platforme, koja je odavno postala sinonim za istraživačko novinarstvo za nove generacije širom sveta.

"Činjenica da se VICE svuda u svetu obraća internet publici čini ga izborom mlađe populacije, onih koji žele vesti koje provociraju, pogledaju drugačije dokumentarne snimke i filmove i vide stvarnost kakva jeste", rečeno je u VICE

Nastao je 1994. u Kanadi kao pank magazin, da bi u narednih 20 godina izrastao u multimedijalnu mrežu u čijem su sastavu digitalni kanali, televizijski i filmski studio i izdavačka kuća.

VICE je u Srbiju stigao posredstvom Antena Grupe, internacionalne medijske grupacije sa sedištem u Grčkoj.

 

0
18 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari