Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

Nedelja (18. mart) u ponoć na TV PRVA

Neću ružu, hoću revoluciju

Mnogi osmi mart u Srbiji percirpiraju i pozicioniranju u istu ravan kao na primer Dan zaljubljenih. Iako na prvi pogled slične ikonografije, dan kada se poklanja cveće i lepo ponaša, ova dva praznika u Srbiji su potpuno drugačija. Osmi mart u Srbiji nije miran datum za poklanjanje karanfila, već je upravo onaj dan kada se na feminističkim skupovima, demonstracijama i marševima najviše govori o položaju žena uopšte, a naročito o položaju i diskriminaciji radnica, i o kršenju ženskih i ljudskih prava žena zaposlenih u industriji. Osmi mart je dan kada žene izlaze na ulicu. Posetili smo osmomartovski marš u Beogradu i pričali sa ženama o njegovoj važnosti.

Biti crnkinja u Americi danas

U ovoj epizodi Broadly meets pričali smo sa Melisom Haris-Peri o tome kako je biti crnkinja u Americi danas, ali i o stereotipama u seriji Seks i grad.

Šta je VICE

Medijska onlajn platforma "Vice" (www.vice.com/rs) postigla je veliki uspeh u Srbiji, a deo njihovog bogatog sadržaja pratiti i na Prvoj srpskoj televiziji.

Srbija je 36. zemlja u kojoj kompanija VICE medija pokrenula lokalnu verziju svoje platforme, koja je odavno postala sinonim za istraživačko novinarstvo za nove generacije širom sveta.

"Činjenica da se VICE svuda u svetu obraća internet publici čini ga izborom mlađe populacije, onih koji žele vesti koje provociraju, pogledaju drugačije dokumentarne snimke i filmove i vide stvarnost kakva jeste", rečeno je u VICE

Nastao je 1994. u Kanadi kao pank magazin, da bi u narednih 20 godina izrastao u multimedijalnu mrežu u čijem su sastavu digitalni kanali, televizijski i filmski studio i izdavačka kuća.

VICE je u Srbiju stigao posredstvom Antena Grupe, internacionalne medijske grupacije sa sedištem u Grčkoj.

 

19 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari