Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

Četvrtak, 22. jun, 23:30

GRAD U GRADU - PREMIJERA FILMA

Premijerno, povodom Svetskog dana izbeglica, pogledajte novi VICE film "Grad u gradu".
U samom srcu Beograda, na par desetina metara od gradilišta luksuznog kompleksa Beograda na Vodi, 2016. godine nastalo je jedno od najvećih samoorganizovanih izebgličkih naselja u ovom delu Evrope. Skriveni naočigled svih, u napustenim barakama iza železničke stanice u uslovima za život koji se tepko mogu nazvati ljudskim, sklonište i dom pronašlo je između 1000 i 2000 neregistrovanih izbeglica.
Među njima je i Abdul iz Avganistana, istaknut i mnogima drag član ove zajednice. Čekajući šansu da pređe granicu, provodio je dane radeći kao dokumentarni fotograf i neprestano pomažući drugim stanovnicima baraka.
VICE je zašao u ovaj grad u centru Beograda gde je proveo nekoliko dana sa Abdulom i njegovim stanovnicima, razgovarajući o borbi koju svakodnevno biju za bolji život na nekom drugom mestu.

MOMCI ZA IZNAJMLJIVANJE U JAPANU

U Japanu je čest slučaj da uspešne žene izdvajaju ogromne sume novca za atraktivne mlade muškarce sa kojima će popiti par koktela i imati sat vremena platonskog odnosa. VICE je u saradnji poslao Džoela Kornela u Šibuju da istraži ovaj neobičan svet i da sazna da li bi on uspeo kao profesionalni momak za iznajmljivanje.

 

 

Šta je VICE

Medijska onlajn platforma "Vice" (www.vice.com/rs) postigla je veliki uspeh u Srbiji, a deo njihovog bogatog sadržaja pratiti i na Prvoj srpskoj televiziji.

Srbija je 36. zemlja u kojoj kompanija VICE medija pokrenula lokalnu verziju svoje platforme, koja je odavno postala sinonim za istraživačko novinarstvo za nove generacije širom sveta.

"Činjenica da se VICE svuda u svetu obraća internet publici čini ga izborom mlađe populacije, onih koji žele vesti koje provociraju, pogledaju drugačije dokumentarne snimke i filmove i vide stvarnost kakva jeste", rečeno je u VICE

Nastao je 1994. u Kanadi kao pank magazin, da bi u narednih 20 godina izrastao u multimedijalnu mrežu u čijem su sastavu digitalni kanali, televizijski i filmski studio i izdavačka kuća.

VICE je u Srbiju stigao posredstvom Antena Grupe, internacionalne medijske grupacije sa sedištem u Grčkoj.

 

0
19 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari