Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

Četvrtak, 29. jun, 23:30

U POTRAZI ZA TESLOM

Trajanje: 16 minuta

Nikola Tesla je osoba koja ne prestaje da bude inspiracija. Teslino delo i lik su povod za mnoge legende i, iako je opštepoznato ime, malo stvarnih činjenica se o njemu zna. Globalno, on doživljava priznanja i pripisuju mu se vizije i rešenja za budućnost. Lokalno, nikada nije prestao da bude glavni lik mnogih teorija zavere i tvorac moćnih oružja.
Kompanija Direct Media iz Beograda i tim firme Digital Mind, morala je da se suoči sa svim ovim i mnogim još neočekivanijim stranputicama ne bi li našli put do pravog Tesle za potrebe svetski jedinstvene aplikacije - VR Nikola Tesla Experience.

TRAGAČI: AUTOPUT SUZA

Trajanje: 16 minuta

U poslednjih nekoliko decenija na 'Autoputu suza' u Kanadi ubijene su 42 domorotkinje. Veruje su počinioci, i dalje aktivne, serijske ubice. U Kanadi, domorotkinje imaju čak 5 puta veću šansu da budu ubijene ili silovane u odnosu na bele žene. VICE razgovara sa jedinim privatnim detektivom, nekadašnjim članom specijalnih jedinica Kanade, kom se obraćaju porodice ubijenih žena, razočarane višedecenijskih istragama policije koje ne daju nikakve odgovore.

OD ILEGALNE IGRE DO OPSESIJE: ISTORIJAT FLIPERA

Trajanje: 12 minuta

Fliper je od 1940. do 1970. godine bio zabranjen u nekim od najvećih gradova Sjedinjenih Američkih Država zbog tvrdnji da se radi o mafijaškoj kockarskoj šemi koja kvari omladinu. Tek kada je stručnjak Rodžer Šarp svedočio na sudu da je fliper igra veštine, a ne sreće, Njujork je ukinuo zabranu.
Ipak, to nije bio kraj borbe za legalnost flipera jer neki gradovi i dan danas ne dopuštaju ovaj vid zabave. Ovih dana, fliper se vraća u svet gejminga.
VICE prati ljubitelje flipera, muzičara Meka Demarka i Dirti Donija, kako bi saznali malo više o njegovom mestu u pop kulturi. Na kraju, posetili smo i tradicionalni Pinball Expo u Čikagu, gde smo upoznali Šarpovu porodicu i gledali najbolje igrače na svetu kako se bore za titulu.

 

Šta je VICE

Medijska onlajn platforma "Vice" (www.vice.com/rs) postigla je veliki uspeh u Srbiji, a deo njihovog bogatog sadržaja pratiti i na Prvoj srpskoj televiziji.

Srbija je 36. zemlja u kojoj kompanija VICE medija pokrenula lokalnu verziju svoje platforme, koja je odavno postala sinonim za istraživačko novinarstvo za nove generacije širom sveta.

"Činjenica da se VICE svuda u svetu obraća internet publici čini ga izborom mlađe populacije, onih koji žele vesti koje provociraju, pogledaju drugačije dokumentarne snimke i filmove i vide stvarnost kakva jeste", rečeno je u VICE

Nastao je 1994. u Kanadi kao pank magazin, da bi u narednih 20 godina izrastao u multimedijalnu mrežu u čijem su sastavu digitalni kanali, televizijski i filmski studio i izdavačka kuća.

VICE je u Srbiju stigao posredstvom Antena Grupe, internacionalne medijske grupacije sa sedištem u Grčkoj.

 

19 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari