Nijedna slavska trpeza ne može proći bez salata koje je čine bogatijom i koje predstavljaju krunu trpeze.

Recept za svečanu đurđevdansku salatu, koja se sprema očas posla.

Sastojci:

  • 6 kuvanih jaja
  • 1 praziluk
  • 6 kiselih krastavaca
  • 200 g šunke
  • 200 g gauda sira
  • 180 g kukuruza iz konzerve
  • 3 kašike majoneza
  • 2 kašike prirodnog jogurta
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera


Priprema:

Iseći jaja na kockice pa sasuti u dublju činiju. Zattim iseći krastavčiće, pa sipati u istu posudu, a onda i iseckani praziluk. Šunku takođe iseći na kockice pa sipati u posudu, a zatim dodati rendani sir. Sipati kuvani kukuruz preko sira. U drugu posudu pomešati majonez, jogurt, senf, so i biber, pa sve lepo promešati. Sipati preliv u salatu i dobro promešati i sjediniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.