Nijedna slavska trpeza ne može proći bez salata koje je čine bogatijom i koje predstavljaju krunu trpeze.
Recept za svečanu đurđevdansku salatu, koja se sprema očas posla.
Sastojci:
- 6 kuvanih jaja
- 1 praziluk
- 6 kiselih krastavaca
- 200 g šunke
- 200 g gauda sira
- 180 g kukuruza iz konzerve
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike prirodnog jogurta
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
Priprema: Iseći jaja na kockice pa sasuti u dublju činiju. Zattim iseći krastavčiće, pa sipati u istu posudu, a onda i iseckani praziluk. Šunku takođe iseći na kockice pa sipati u posudu, a zatim dodati rendani sir. Sipati kuvani kukuruz preko sira. U drugu posudu pomešati majonez, jogurt, senf, so i biber, pa sve lepo promešati. Sipati preliv u salatu i dobro promešati i sjediniti.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.