Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

Exploziv

 O novoj sezoni:

Emisija čije su teme uzburkale javnost i omogućile mnogim našim sugrađanima bolji i dostojanstveniji život – „Exploziv“ gledajte i dalje radnim danima u 17.30 na programu Prve televizije. U sedmoj sezoni, videćemo nove priče ali i druge novitete.

Ovog puta ekipa Exploziva družiće se sa gledaocima iz novog studija! Pored toga, uredničkom timu se nakon trudničkog bolovanja pridružuje Marija Prebeg koja ne krije zadovoljstvo zbog povratka i pripreme još jedne sjajne sezone: „Prva televizija prati i ulaže u svoje emisije. Bilo je vreme za promene, pa će gledaoce naši voditelji - Srđan Karanović i Jovana Vukojević dočekati u potpuno novoj scenografiji. Sve ono što je dobro nećemo menjati, a to je visok standard naših dokumentarnih priča. Ipak, trudićemo se, da osim tema koje i dalje želimo da nametnemo društvu jer zaslužuju da se o njima priča, budemo i aktuelni. Imaćemo goste u studiju, a novinare, koje ste do sada upoznali delom, upoznaćete i likom. Planiramo uključenja, intervjue...Glavni lik svih naših priča i dalje je čovek. Mo​žda baš Vi ili neko iz Vašeg komšiluka“, kaže Marija i dodaje: „Posle skoro trogodišnje pauze, i rođenja trećeg deteta, za svaku ženu je izazov da se vrati na posao, ma čime da se bavi. Izazov u smislu da porodične obaveze uskladi sa poslovnim. Naročito ako posla kod kuće ima dosta jer Milan ima 2 godine, Petra 7 i krenula je u školu, a Anastasija 18 i odlučuje se za fakultet“.

O tome šta gledaoci mogu da očekuju od ponedeljka, urednica kaže: „Nova sezona je bila i svojevrstan ispit - koliko možemo, koliko znamo, šta smo naučili, šta novo ponuditi...Nadam se da će gledaoci biti zadovoljni. Kvalitet obećavamo. Podsetiću vas da je prebogati Rokfeler rekao: "Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino." Ko sam ja da vam onda savetujem da gledate jeftine kopije. Gledajte EXploziv!“.

Urednički dvojac Dejan Vučenović i Marija Prebeg potrudiće se sa svojim saradnicima da i ovu sezonu začine aktuelnim pričama i temama, otvoreno i bez zadrške – „Kao i svake sezone i ova nova je poseban izazov jer radi se o sedmoj sezoni i po našoj želji, prelomnoj. Do sada smo uradili oko 7000 priča i više od 2000 emisija i mislimo da je došlo vreme da se i mi malo promenimo. Posle trudničkog bolovanja, vraća nam se urednica Marija Prebeg tako da ćemo imamo više prostora za promene i samim tim i napredak“ – objašnjava Vučenović. I on potvrđuje da nema odstupanja od onog na šta su gledaoci navikli u Explozivu – kvalitet i iskrenost: „Zadržaćemo iskren odnos prema našim saogovornicima i njihovim problemima i sigurni smo da ćemo održati istu vezu kao svih prethodnih šest godina. Ono što je novina jeste to što prvi put ulazimo u studio i time osvajamo druge mogućnosti kao što je razgovor sa adekvatnim sagovornicima odnosno gostima koji mogu da ponude konkretan odgovor na pitanje koja muče aktere naših priča. Istovremeno, želimo da budemo brži, tj. da na brži način odgovorimo na izazove i dnevne probleme“.

 

O emisiji:

Autentične, zanimljive životne priče neće vas ostaviti ravnodušnim.

U kratkoj dokumentarnoj formi prikazujemo četiri tematski različite, lične priče koje obrađuju po jedan izuzetan događaj u životu glavnih aktera, bez obzira da li je bizaran, srećan, potresan, zagonetan, problematičan...

Priče su ispričane iz ličnog ugla, a glavni akteri su najčešće ljudi koji žive pored nas, u našem susedstvu. Spoznaja da se neki događaji odigravaju u našem komšiluku, ponekad će nam proširiti vidike, dati nam krila, dok će nas ponekad šokirati i uplašiti navodeći da se zapitamo da li je tačno da se "takve stvari" dešavaju samo nekom drugom.

Novinari "Exploziva" svakodnevno su u potrazi za aktuelnim i intrigantnim temama, ljudima sa neobičnim sudbinama, društvenim problemima koji more običnog čoveka. Osim autentičnih i eksplozivnih tema, u prvom planu su dinamični, brzi kadrovi, puni efekata i pokreta. 

"Exploziv" je pričama koje nas dodiruju odjeknuo u javnosti i postavio nove standarde dokumentarnog žanra.

Možete nas pratiti i na Fejsbuk stranici: EXploziv PRVA TV

Urednik: Marija Prebeg i Dejan Vučenović

Voditelji: Srđan Karanović

2440 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari