Zoran je veliki heroj i otac za primer: Sam odgaja četiri kćerke, a najmlađa Milica teško je bolesna

Zoran Tutunović je samohrani otac i živi sam sa četiri kćerke. Marija, Anđelija, Stojka i Milica sunce su njegovog neba i ništa mu nije teško da radi kako bi svojim mezimicama obezbedio sve što im je potrebno. Međutim, sudbina se još jednom grubo poigrala sa ovim Čačaninom, jer najmlađa Milica od rođenja ima problem sa vidom.

Sudbina se grubo poigrala sa ovim Čačaninom i njegovim kćerkicama, foto: RINA
Sudbina se grubo poigrala sa ovim Čačaninom i njegovim kćerkicama, foto: RINA
.

„Od njenog rođenja vodimo bitku da ona progleda. Slepa je zbog katarakte na oba oka. Zahvaljujući novcu koji smo skupili i dobrim ljudima, pre četiri godine Milica je otišla na operaciju u Rusiju, gde joj se vid vratio, ali njena borba za potpuno ozdravljenje i dalje traje. Neophodno je da ide na terapije u Novi Sad, a ja to pored svih izdataka ne mogu da joj priuštim“, ističe Zoran.

Ovaj otac kaže da se za svoju decu bori kako zna i može, ali mnogo je teško. Porodicu izdržava svojim danonoćnim radom, a svi znaju da posao ne bira i da je jedan od najvrednijih ljudi u ovom kraju.

„Čistim trimerom šiblje pored puteva, dvorišta, zaparloženih njiva… i nemamo više nikakvih primanja. Zato sam ponovo u potpuno beznadežnoj situaciji i prinuđen da se još jednom obratim dobrim ljudima za pomoć. Za Milicu, ali i Mariju, Anđeliju i Stojku borim se svim silama, ne samo da im omogućim najosnovnije, već nekako i nadomestim to što su ostale uskraćene za majčinsku ljubav, što je posebno težak zadatak. Ne znam ni da li sam mu dorastao, ali ono što sigurno znam, to je da moram probati i učiniti sve da im omogućim zdravo odrastanje“, ističe požrtvovani otac.

Svestan je da će još dosta vode proteći Moravom dok Milica konačno ne nadoknadi izgubljeno u periodu života kada je živela u potpunom mraku, jer iako je Milica fizički mnogo napredovala, psihički je na nivou deteta od tri godine. A da bude još teže, iako je 25. juna napunila šest godina, ne govori. Zato se otac Zoran toliko bori da joj omogući ne samo očne stimulacije kako bi joj se poboljšao vid, već i sve drugo što je neophodno kako bi Milica jednog dana postala samostalna i uživala u čarima detinjstva kao i njene starije sestre, pa makar morao i na kolenima da moli.