Britanske trojke, su postavile dva Ginisova svetska rekorda, a tek su se rodile- one su najranije rođene i najlakše bebe ikada. Trojke su rođene u februaru 2021. i upravo su proslavile svoj 2.rođendan. Rođene su u 22.nedelji, sa kombinovanom težinom od 0,965 grama (2lb 13oz).
Najstarija Rubi, rođena je u 10:33 ujutru, teška 0.453 grama i odmah je povijena u polietilenski povoj, koji je delovao kao improvizovana materica, ne bi li sačuvao toplotu i smanjio rizik od hipotermije, navodi DailyMail.

Pejton Džejn rođena je u 12:01 i bila je još lakša, a Porša Mej rođena je hitnim carskim rezom u 12:02 popodne i bila je najsitinija od svih.

Njihova majka, Mihaela Vajt otkrila je da je trudna u 19.nedelji, i tada je ostala zapanjena saznanjem da nosi ne jednu već 3 bebe! Ona se porodila samo tri nedelje kasnije, uz podršku partnera Džejsona Hopkinsa, koji ju je opisao kao ''čudesnu mamu''. Uprkos podršci 21 lekara i medicinskih sestara, porođaj je opisala kao ''traumatičan''.

Od svake bebe se zahtevalo da samostalno diše 10 sekundi, pre nego što bi medicinsko osoblje intervenisalo i obezbedilo kiseonik. Sve tri bebe su prošle test, i nastavile da se oporavljaju u naredna 72 sata, koja se smatraju najkritičnijim. Ostale su na odeljenju intenzivne nege u narednih nekoliko meseci. Najmlađa bebica je ostala malo duže od svojih sestara.

Ove čudesne trojke sada imaju 2 godine, iako dobro napreduju, žive sa različitim stepenom cerebralne paralize. Rubi može samsotalno da jede, puzi i hoda, dok njene mlađe sestre imaju poteškoće u kretanju i neophodna im je cev za hranjenje.

Roditelji su objasnili da se svako na svoj način nosi sa problemima koje imaju njihova deca. Gospođa Vajt je rekla:

''To može da bude zaista izazov za svakoga ko ima decu sa smetnjama u razvoju, ali ja i moj partner radimo sve što je u našoj moći za njih'', izjavila je ova hrabra mama.

Za razliku od nje, njen partner je podelio svoje iskustvo:

''Bilo je veoma veoma stresno prve godine'', izjavio je gospodin Hopkins, koji je još dodao da je patio od post-porođajne depresije i post-traumatskog stresnog poremćaja.

''Postnatalna depresija nije baš prepoznata kod očeva, i čitavo iskustvo za tatu može biti veoma otuđujuće'', objasnio je on.

Kako danas izgledaju, pogledajte OVDE!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.