"Svi misle da se U ŠTALU UĐE RADI SLIKANJA I PREGLEDA": Anđelija ima 15 godina, muze krave i obožava rad na farmi, ali priznaje da nije uvek lako

Anđelija Ilić pohađa osmi razred osnovne škole i odličan je đak. Pre i posle škole se bavi kravama, vredno radi na porodičnoj farmi i zajedno sa roditeljima drži odgajivačnicu rotvajlera. Ona ima vremena za sve, a krajem prošle godine je dobila i nagradu "Mlada nada srpskog agrara", specijalno priznanje "Poljoprivrednika nove generacije".

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Sa samo 11 godina je, uz maminu pomoć, naučila da muze krave, ali priznaje da u početku nije bilo lako. Roditelji je smatraju svojom desnom rukom, a priznaje da je svesna da novije generacije, tačnije njeni vršnjaci, ne razumeju njeno angažovanje na farmi, a još manje podržavaju.

"Svi misle da se u štalu uđe radi slikanja, snimanja i pregleda, i samo da se izađe", govori Anđelija iz sela Rutevac.

Ona je toliko vredna i ambiciozna da ima i planove za budućnost. S obzirom na to da završava osmi razred, planira da upiše Poljoprivredno-veterinarsku školu u Svilajncu, smer veterinarski tehničar, i taj posao će joj mnogo služiti na farmi, koju takođe planira i da modernizuje.

Kako Anđelija izgleda u štali, a kako kada se spremi za grad, ali i kako izgleda njena životna priča, pogledajte u nastavku...