Slavko je IZBAČEN iz ŠKOLE zbog AUTIZMA, ali ga je zato pozvala jedna IT kompanija! Šta je danas sa njim?

Slavku Mrševiću je u ranom detinjstvu dijagnostifikovan Aspergerov sindrom, najblaži oblik autizma. Živi u Rudu, u Bosni i Hercegovini, gde je do skoro pohađao Srednju saobraćajnu školu, sve dok nije izbačen.

.

Škola je odbila da svoj nastavni program prilagode njegovim funkcionalnim sposobnostima. To je bio povod da Slavko pokrene kampanju pod parolom "Pustite me u školu". Iako tamo još uvek nije pušten, svako jutro revnosno odlazi u nadi da će preći prag i slušati časove trećeg razreda. 

Kako je vreme odmicalo, škola i dalje nije imala razumevanja za njegovu bolest, ali zato jedna IT kompanija u Sarajevu jeste. Pozvali su ga da provodi vreme sa njihovim inženjerima, kako bi se detaljano upoznao sa IT industrijom i projektima i kasnije postao deo njih. 

Ljudi s autizmom imaju visoku inteligenciju, detaljni su u svom radu i veoma predani, što svakom poslodavcu predstavlja dobitnu kombinaciju. Veći broj IT kompanija u svetu počeo je da se bori protiv diskriminacije osoba sa autizmom, implementirajući programe koji im pomažu da pronađu posao u IT industriji, a kasnije prate i njihovo razvijanje i napredak, piše byka.com.

U nastavku detaljno poslušajte njegovu priču: