Pevali su o sreći i dobili ČETVORO dece: Porodična TRAGEDIJA ih je RAZORILA, a njenu misteriju ni do danas nisu otkrili

Italijansko-američki par koji se proslavio pesmom „Felicità" živeo je bajku, a onda su doživeli najgoru noćnu moru.

Izvor: Glossy  |  
Foto: Profimedia/ IMAGO
Foto: Profimedia/ IMAGO
.

Romina Pauer i Albano Karizi, poznatiji pod svojim umetničkim imenom Al Bano, bili su jedan od najskladnijih i najsrećnijih italijansko-američkih parova. Njihova pesma „Felicità" i dan-danas je širom sveta ultimativni hit, iako je stara već decenijama, a njih dvoje živeli su pravu porodičnu bajku, sve do misterije koja ih je uništila.

Al Bano i Romina zaljubili su se jedno nakon što su počeli da da sarađuju na muzičkom planu, a venčali su se 1970. godine. Pesma „Felicità" iz 1982. godine donela im je ogromnu slavu i smatra se njihovom najpoznatijom pesmom, a oni nisu samo pevali o sreći — oni su tu sreću i živeli.

Oni su najpre imali i mnogo sreće i uspeha u karijeri. 1976. godine predstavljali su Italiju na Evroviziji sa numerom “We’ll Live It All Again” i zauzeli visoko 7. mesto. Na Sanremu su potom doživeli još veći uspeh i zauzeli drugo mesto s numerom „Felicità", koja je postala planetarni hit. Već 1984. godina vratili su se na Sanremo s pesmom “Ci sarà”, kao i novi odlazak na Evroviziju.

.

Nisu samo u muzici bili uspešni; ova duo je pratila sreća i na porodičnom planu. Njih dvoje dobili su četvoro dece, jednog sina i tri ćerke.

Ipak, iako su zaista živeli ispunjeno i srećno, 1999. godine Al Bano i Romina su se razveli, čemu je doprinela tragedija koju nikad nisu preboleli.

Misterija ćerke Al Bana i Romine Pauer

Njihova najstarija ćerka Ilenija Marija Karizi, koja je rođena 1970. godine, nestala je 1994. godine. Studirala je u Londonu, a u to vreme je volela da putuje samo sa jednim ruksakom i dnevnikom.

Odlučila je jednom prilikom da se vrati u Italiju, gde je prodala sve što ima da bi krenula na veliku avanturu i put. Krenula je od Južne Amerike, da bi se za Božić 1993. godine uputila u Nju Orleans.

Njen Jari odlučio je da je iznenadi i poseti nakon Božića, a 27. decembra stigao je u Luizijanu, tražeći sestru od vrata do vrata, da bi saznao da je prethodnog dana, navodno, ušla u autobus za Meksiko.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Ilenija je poslednji put viđena u Nju Orleansu, 6. januara. Policijska potraga za njom nije dala nikakve rezultate. U vreme njenog nestanka, odsela je u hotelu sa uličnim muzičarem, koji je od nje bio stariji 20 godina.

Uhapšen je 31. januara, ali pušten usled nedostatka dokaza koji bi ga povezali s Ilenijinim nestankom.

Jedan pripadnik obezbeđenja u to vreme je svedočio da je video ženu koja skače u reku Misisipi uz reči "Ja pripadam vodi". Nikakva žena nije isplivala, pa nikada nije dokazano da je u pitanju bila Ilenija Karizi. 1996. godine, nepoznata osoba pozvala je telefonom i tvrdila da je Ilenija živa.

Njeni roditelji poslednji put su se s njom čuli za Novu godinu 1993. 18. januara 1994. su prijavili njen nestanak.

.

Dok je njena majka verovala da je živa, njen otac je 2006. godine rekao da veruje u priču da je skočila u Misisipi. 2013. godine je potpisao zahtev da se proglasi mrtvom.

2008. godine pojavila se informacija da Ilenija živi u Arizoni, gde je njena majka imala kuću. Njen otac je te spekulacije odbacio i nazvao ih "sramnim" i "neistinitim".

Ova misterija uspela je da razori ljubav slavnog para. Nakon razvoda, Romina je godinama putovala u SAD, vraćajući se u Evropu s vremena na vreme, povremeno optužujući svog supruga za nasilničko ponašanje, što su njihova deca uvek negirala.

Ipak, 2013. godine su se Al Bano i Romina pomirili na profesionalnom planu i počeli ponovo da nastupaju zajedno.