Palestinac koji se svima "UVUKAO POD KOŽU": Omiljeni je LEKAR u Pančevu, meštani ga POZIVAJU NA SLAVU i smatraju ga porodicom (VIDEO)

U Srbiju je stigao sa 18 godina na studije medicine na engleskom jeziku u Beogradu i Novom Sadu. Nakon diplomiranja, odlučio je da ne ode u inostranstvo na specijalizaciju, već da ostane u Sbiji. Tačnije u Pančevu, gde u dve zdravstvene ambulante, u dva okolna sela, radi kao lekar opšte prakse.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Rođen u Gazi, drugačije vere i nacionalnosti, naš narod ga ja odmah prihvatio i zavoleo toliko da je u Pančevu postao omiljeni lekar i svi biraju baš njega da ih pregleda!

Kako kaže njegova koleginica i šef zdravstvene ambulante u selu Jabuka dr Slavica Borković, Ahmed se svima "uvukao pod kožu" i svi ga doživljavaju kao člana porodice, odnosno kao rođenog sina.

Srbiju nikada ne bi napustio, jer smatra da ovom narodu mnogo dobrog duguje. Pored toga, Ahmed priznaje da nema ni gde da se vrati, budući da je rodom iz Gaze, gde mesecima bukti rat, zbog čega on o svojoj porodici ne zna ništa.

Ovo je priča o vrednom i humanom mladiću, ali usamljenom i zabrinutom, jer je 3.000 km daleko od svoje porodice...