Ovaj ČUVENI FRANCUZ bio je SVEKAR Monike Beluči i ona je njegovu SMRT TEŠKO PODNELA: Posebna veza je spaja i sa bivšom svekrvom...

Pored toga što je bio talentovani glumac, njegov otac će ostati upamćen i kao izvanredan plesač.

Izvor: Žena Blic/Jelena Milenković  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Vensan Kasel je dobro poznato ime u svetu glume, a bio je to i njegov otac Žan-Pjer Kasel koji je umro 2007. u 74. godini u svom rodnom Parizu. Ostaće upamćen i kao plesač. Prvo je glumio u komedijama, pokazao se i kao darovit dramski glumac, pa je odigrao preko 200 filmskih i televizijskih uloga u karijeri dužoj od 50 godina.

Glumac Žan-Pjer Kasel je sina Vensana Kasela, koji veoma podseća na njega, dobio u braku sa prvom suprugom Sabin Litik, kojom je bio oženjen od 1996. do 1980. godine. Sabin je veoma bliska sa bivšom snajom Monikom Beluči o čemu svedoče i fotografije sa njnenog Instagram profila.

U avgustu prošle godine objavila je ovu sliku na kojoj je sa Monikom Beluči. Bilo je to u vreme kada se pisalo o razvodu Vensana Kasela i njegove druge supruge Tinom Kunaki sa kojom se venčao 2018. Francuski gluamc iz tog braka ima ćerku Amazoniju.

.

Sabin je zajedničku fotografiju sa Monikom Beluči podelila i u maju 2023. I sudeći po tim objavama, italjanska glumica joj je omiljena snaja. Za sada na Instagramu ne pominje potencijalnu treću snaju Naru Baptisti sa kojom je njen sin nekoliko meseci u vezi.

Majka Vensana Kasela čuva uspomena na svoj brak sa Žan-Pjerom Kaselom, koji je sarađivao sa brojnim poznatim rediteljima, a 1995. bio nominovan za nagradu Cezar u kategoriji najboljeg sporednog glumca "La Cérémonie".

Foto: Profimedia/JACQUES DEMARTHON
Foto: Profimedia/JACQUES DEMARTHON
.

Žan - Pjer se godinu dana nakon razvoda 1981. oženio An Celerije sa kojom je dobio ćerku Sesil, glumicu i pevačicu i sina Matija, repera i producenta. Ovaj glumac proslavio se pedesetih godina glumeći u komedijama, a nakon pauze vratio se na scenu 2006. Igrao je u više do 110 filmova i 50 predstava kao i u brojnim mjuziklima. Bio je poput bivše supruge veoma blizak sa Monikom Beluči. Umro je 19. aprila 2007. od raka. Na sahrani 26. aprila u Parizu italijanska glumica se na dirljv način oprostila od njega.

Baka Sabin podržava uspehe svoje unuke Deve koja je prava zvezda na njenom Instagram profilu.

Podsetimo, Monika Beluči i Vensan Kasel bili su u braku od 1999. do 2013. Pored Deve imaju i ćerku Leoni.