On želi samo jedno - da bude matador, a da bi to ostvario čini bukvalno sve!

Kada se ne nalazi licem u lice sa bikom na borilištu, obučen u bogat kostim kakav nose matadori, Alberto Lamelas može biti viđen kako, obučen u farmerke i patike, kruži ulicama Madrida u potrazi za mušterijama .

.

I to u svom taksiju.

.

Pratite nas i na Viberu!

U Španiji, gde su borbe sa bikovima i danas stvar prestiža i tradicije, matadori se, iako vrlo popularni, bore da skrpe kraj sa krajem.

Kao i mnogi drugi matadori, tridesettrogodišnji Lamelas mora da radi više poslova da bi preživeo i zaradio za skupu opremu koja mu je neophodna za borbe.

Lamelas je pre osam godina završio obuku za matadore, ali uspeva da osvoji jedva četiri borbe godišnje. Uprkos tome, on i dalje smatra da je to njegov životni poziv i svakog dana trenira na nekorišćenom stadionu u predgrađu Madrida.

"Ja sam matador, iznad svega'', kaže Lamelas.

Ovog leta se pojavio u svojoj drugoj ovogodišnjoj borbi na San Isidro festivalu, pravom mestu za matadore koji žele da se eksponiraju i privuku pažnju.

Čak i samo oblačenje za događaj je podređeno ritualima. Svaka odevna stvar, od jarko ružičastih helanki do kravate, pažljivo je odabrana i obučena po redu. Lamelas je nosio i tamno plavo odelo, okićen zlatnim epoletama, piše n1info.rs.

Posle svake borbe, opet je na svom radnom mestu, u taksiju, na ulicama Madrida, vrteći u glavi iznova scene sa festivala.

.

.