Najtužnija slika sa sahrane princa Fililpa: Kraljica je sedela sama

Kraljica Elizabeta II danas je sahranila svog supruga, vojvodu od Edinburga, princa Filipa, a svi koji su pratili prenos ceremonije istakli su jedan emotivan i tužan trenutak.

Kraljica Elizabeta na sahrani, foto: Profimedia
Kraljica Elizabeta na sahrani, foto: Profimedia
.

Kraljica je zbog protivpandemijskih mera morala da sedi sama dok se opraštala od svog spruga sa kojim je bila u braku 73 godine.

Svi koji su pratili prenos saosećali su se sa niskom staricom koja je u tom trenutku izgledala nikad usamljenije.

"Kada budući istoričari budu prepričavali priču o pandemiji, slika kraljice koja sedi sama, sa maskom na licu i u žalosti sigurno će se svrstati među najdirljivije", napisala je Kerolin Dejvis, novinarka "Gardijana".

"Ovo je najtužniji prizor koji ćete videti danas", komentarisali su na Tviteru, dok su se svi nadovezivali sa slikama usamljene kraljice.

"Šta god da mislite o kraljevskoj porodici, ova slika je toliko tužna. Žena, sama, oprašta se od svog supruga sa kojim je bila preko 70 godina u braku", dodali su.

Mnogi su se pominjali kako treba da na trenutak zaboravimo svoje mišljenje o kraljevskoj porodici, i da se usredsredimo na vrlo iskren trenutak i da se saosećamo sa bolom kraljice Elizabete II.

"Ona je ljudsko biće koje pati za svojim suprugom, ovo je tužna scena", "Ona sada mora da smisli kako će da provede ostatak svog života bez njega pored sebe", "Prizor 94-godišnje starice u žalosti tako sama mi cepa srce", ređali su se komentari.

"Nije bitno ko ste. Ako sedite sami na sahrani svog supruga sa kojim ste bili preko 70 godina, to je srceparajuće. Molim se za kraljicu Elizabetu II", napisala je Šeri.

Mnogi su zaključili da je ovaj prizor jedan od najtužnijih slika pandemije.

Pojedini su se osvrnuli i na poruku na vencu koji je kraljica ostavila.

"'Tvoja voljena Lilibet'. Ovo mi slama srce", napisala je jedna korisnica Tvitera.

Princ Filip sahranjen je danas nakon parastosa u kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor. Zbog protivpandemijskih mera broj prisutnih bio je ograničen, a vojvoda od Edinburga ispraćen je gajdama, trubama, počasnom paljbom i pojanjem hora.

Izvor: b92.net