Malo ko zna bolnu istinu o odrastanju fatalne glumice: Kako je Šarliz Teron izbegla očeve metke

Južnoafrička i američka glumica, bivši model i jedna od najlepših žena današnjice, Šarliz Teron, dobitnica raznih priznanja, uključujući Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Čudovište, juče je proslavila 47. rođendan.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Šarliz je rođena 7. avgusta 1975. godine u mestu Benoni, a odrasla je na jednoj farmi, u malom gradiću, u blizini Johanesbuga. Otac joj je bio alkoholičar, pa su zbog toga njeni roditelji imali velike probleme u braku. Žrtva tih problema bila je upravo glumica čije je detinjstvo prošlo pored oca koji je maltretirao nju i majku.

Oca je opisivala kao jako bolesnog čoveka, pored koga je njen život bio pakao. Kada je imala 15 godina njen otac u alkoholisanom stanju uzeo pištolj i pretio je Šarliz i njenoj majci da će ih ubiti. U tom trenutku, njih dve su bile sakrivene u sobi, iza zaključanih vrata. Ubrzo su začule pucnje. Njen otac je ispalio nekoliko metaka prema sobi u kojoj su njih dve bile:

"Majka i ja smo bile u spavaćoj sobi naslonjene na vrata, pošto ih je gurao. Obe smo bile naslonjene na vrata s druge strane kako on ne bi ušao. Vratio se korak unazad i pucao u vrata tri puta. Nijedan metak nas nije pogodio, što je pravo čudo. Ali u samoodbrani, ona je pucala u njega", ispričala je Šarliz i dodala da je nije sramota da govori o tome.

Par godina kasnije Šarliz se preselila u Milano i potisala je ugovor sa jednom italijanskom modnom agencijom. Sa 19 godina preselile su se u Los Anđeles kada se Šarliz posvetila glumačkom pozivu.

Ostvarila je brojne značajne uloge, među kojima su i one u filmovima "Đavolji advokat", "Brzi i žestoki", "Atomska plavuša" i "Pobesneli Maks", a okušala se i u filmskoj produkciji, pa je producirala i brojne filmove, uključujući filmove "Ravnica u plamenu", "Zavedi me ako možeš".

Šarliz je 2012. godine usvojila ćerku Džekson i 2015. godine drugu ćerku August. Javnost je dosta polemisala o načinu kako Šarliz odgaja svoju decu. Naime, desetogodišnju ćerku Džekson, Šarliz je usvojila još kao bebu, ali je pol svog deteta potvrdila tek kasnije za Daily Mail: "Da, ja sam takođe mislila da je ona dečak. Sve dok me nije pogledala kad je imala tri godine i rekla: "Ja nisam dečak".

U više navrata je isticala da obožava da provodi slobodno vreme sa decom, za Vanity Fair pre dve godine priznala je kako je u Hrvatskoj na letovanju bila najsrećnija:

"Putovali smo Hrvatskom i to je bilo čarobno. Često koristim tu reč, ali zaista je bilo čarobno.

Izvor: Superžena