Majka ga izbavila iz SIROMAŠTVA, otac ostavio kao bebu, a danas je GLAVNA FACA Holivuda!

Glumac izuzetnog talenta odrastao je u siromaštvu u opasnom kvartu Los Anđelesa. Njegova majka lavovski se borila da ih izbavi od takvog načina života, a otac ga je ostavio kao bebu, ipak on je sa njim u sjajnim odnosima, dok mu je majka stalna pratila na gala holivudskim događajima.

Izvor: Blic Žena/ Jelena Milenković  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Leonardo Dikaprio bio je kruna studentske ljubavi Irmelin Indenbirken i Džordža Dikaprija, koji su se posle diplomiranja preselili u Los Anđeles, dobili Lea i započeli porodičan život. Nažalost, sreća je trajala samo godinu dana. Nakon 12 meseci braka roditelji Leonarda Dikaprija su se razveli.

Irmelin Indenbirken je Lea odgajila kao samohrani roditelj u Los Anđelesu. Bivša sekretarica poreklom iz Nemačke koja se pedesetih preselila u SAD radila je nekoliko poslova da bi prehranila sina.

Sa bivšim suprugom je nakon raskida ostala u dobrim odnosima, a Džordž kog je upoznala dok je prodvao stripove, živeo je neko vreme u njihovom komšiluku. Ipak, glavnu brigu o Dikapriju preuzela je njegova majka, odlučna u nameri da sinu pruži bolje detinjstvo od onog koje je ona imala.

Zato su se i preselili iz surovog predgrađa istočnog Los Anđelesa u bolji kraj, gde je Leo upisao srednju školu. Majka ga je vozila svaki dan iako joj je za to trebalo tri sata.

Irmelin Indenbirken rođena je 1942. u skloništu u Nemačkoj za vreme Drugog svetskog rata. Njena majka je za nemački časopis "Hellweger Anzeiger" 1998. rekla da je porodica živela u selu severno od Dortmunda i da su imali veoma teške trenutke. Bili su primorani da odu za Ameriku. Irmelin je odrastala u nemačkoj zajednici u Njujorku, a njeni roditelji su se 1985. vratili u rodnu zemlju. Majka Leonarda Dikaprija želela je da postane advokatica.

Leo je oca koji je pisac, retko viđao. Nakon što je stekao slavu, više puta pojavljivao se u javnosti sa ocem koji je decenijama u drugom braku.

Glumac je 2014. u intervjuu za "Access Hollywood" rekao da ga je majka uvek podržavala u odluci da se bavi glumom, a imao je 12 godina kada joj je rekao svoj san o glumačkoj karijeri.

Na početku njegove karijere bila je veoma zaštitnički nastrojena prema njemu, braneći ga od paparaca koji su ga stalno jurili. Majka Leonarda Dikaprija navodno ima veliki uticaj na njegov ljubavni život, odnosno sve njegove devojke moraju da prođu određeni test kod nje.

Irmelin Indenbirken je u vezi sa Dejvidom Vordom, a njihov "sastanak na slepo" oprganizovao je upravo Leo, pre 12 godina.