Ko je zapravo Damiano Dejvid iz "Maneskina"? Karijeru je započeo kao ulični svirač, nekada su ga upoređivali sa Džonijem Depom...

„Poruka za celu Evropu, za ceo svet - rokenrol nikada ne umire", vikao je u mikrofon Damjano David, pevač italijanske grupe Maneskin, pobednika Evrovizije za 2021. godinu.

grupa &Maneskin&, foto: Profimedia
grupa "Maneskin", foto: Profimedia
.

Obučeni u kožne jakne i pantalone, sa lancima i noktima nalakiranim crnim lakom i krejonom oko očiju u istoj boji, Italijani su pokazivali jezik u krupnom kadru, ali i doneli žestoke rifove gitare i bubnjeve koji grme.

Zahvaljujući pobedi na ovogodišnjoj Evroviziji, mladi roker Damiano Dejvid (22) je preko noći postao svetska zvezda.

Međutim, pevač je pred publikom postao poznat nakon učestvovanja u "X Faktoru", a fascinantnim ga čini njegov stil, koji podseća na stil Vilija Valoa, pevača HIM-a, ali i Džonija Depa, sa kojim su ga takođe poredili.

Damiano Dejvid, frontmen grupe &Maneskin&, foto: Profimedia
Damiano Dejvid, frontmen grupe "Maneskin", foto: Profimedia
.

Da je kontroverzni pevač, svedoči i snimak sa njegovog nastupa u italijanskom "X Faktoru" 2017. godine kada je izveo performans na visokim štiklama, igrajući oko šipke poput profesionalnih 'poll' igračica. U jednom trenutku on je i pocepao majicu i tako je strgao sa sebe, što dodatno odaje utisak da je mladić izvodio pravi striptiz, piše superzena.b92.net.

.

Takođe, kako se može videti i na njihovom zvaničnom Instagram nalogu, već je poljubio momke iz benda i to ne jednom. Opisima uz slike, pružena je podrška LGBT populaciji.

.

Često su članovi grupe "Maneskin" na svom zvaničnom Instagram profilu objavljivali fotografije i snimke sa ulica gde su svirali, i tako su postepeno skupljali novac za snimanje pesama. U jednom intervjuu su priznali da im je iskustvo uličnih svirača dosta pomoglo u karijeri.

.

Nakon pobede na Eurosongu, na društvenim mrežama i u medijima isplivale su stare fotografije mladog rokera iz perioda kada je imao nekoliko kilograma viška, kraću kosu i bez ijedne tetovaže.

.

Sada, ovaj mladić lakira nokte, nosi znatno dužu kosu, štikle i broji dosta tetovaža koje pokazuje kad god mu se za to pruži prilika. Na svom telu, pronašao je mesta za „crteže”: Isusovog lica, rečenicu „Il ballo della vita” („Igra života”), poljubac, naziv čuvenog hita „Boys don’t cry” s precrtanim „don’t”, „mama” – koju je posvetio svojoj majci koju često i javno spominje, par krila, piše 24sedam.rs.

Podsećamo, Maneskin je prvi rok bend posle grupe Lordi iz Finske koja je na ovom takmičenju pobedila 2005. godine i osvojila srca publike sa malo „tvrđim" zvukom.