Slavičini unuci Uroš i Stefan imaju 11 godina, a kada su rođeni porodica je mislila da je sve u redu, međutim, njihova majka primetila je da postoji neki problem.

- Moja ćerka je želela treće dete, a Bog joj je podario blizance koji su se rodili iz uredne trudnoće. Na testu nakon rođenja dobili su pozitivne ocene i sve je bilo u redu, normalno su se razvijali u dva bucmasta dečaka. Međutim, već negde sa šest meseci moja ćerka, koja već ima dvoje dece, počela je da primećuje, jednostavno nešto joj je bilo sumnjivo - rekla je Slavica, pa dodala:

- Lekari su smatrali da su to blizanci i da njihov razvoj uvek kasni šest meseci iza ostale dece i da će sve to da dođe na svoje. Međutim, ona je u svojim strepnjama bila uporna i nije odustajala. Već sa njihovih godinu dana krenula je sa njima da radi samostalno i da ih aktivira - rekla je ona i otkrila da su njeni unuci dobili dijagnozu tek u trećoj godini. Jednom unuku dijagnoza je autizam, dok je drugom razvojna disfazija.

Stefan i Uroš imaju sestru i brata, a kako je Slavica izjavila, to im je mnogo pomoglo jer su i oni radili sa njima, kao i cela porodica koja se trudila i bila okrenuta njima.

Slavica je svojim unucima, ali i svoj deci koja imaju smetnje u razvoju, posvetila knjigu "Šta će biti sutra", a time je želela da pruži podršku, kao jedna baka koja je uz svoju ćerku i porodicu, prošla kroz sve to.

Detaljnu ispovest Slavice Damjanović pogledajte u videu u nastavku teksta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.