Filipovićima je KIT PODIGAO JEDRILICU, a u BERMUDSKOM TROUGLU su doživeli scenu kao iz HOROR FILMA! Od njihove priče zastaje dah!

Peđa i Ella su svoju avanturu planirali za penzionerske dane, ali ih je bolest ubrzala…

M.K.  |  Izvor: Prva  |  
.

Bračni par Filipović napravio je jedrilicu i sa njom se uputio u avanturu preko Atlantika i šest mora do Boke - od Floride do Crne Gore prešli su kažu put od 6800 kilometara, tri puta duži put od Kolumba. Plovili su tri i po meseca, savladali oluje, uragane, sudarali se sa kitovima... Zašto su se odlučili za ovakav poduhvat i da li su se u bilo kom trenutku pokajali? Šta im je bilo najzabavnije u ovoj avanturi i šta ih je najviše uplašilo? Kako su preživeli susret sa kitom koji im je podigao jedrilicu i šta su pomislili kada im se u sred Bermudskog trougla dogodila scena kao iz horor filma?

Peđa i Ella su otišli u Ameriku da ostvare svoje snove. Tamo su imali svoju firmu, a planirali su da jednog dana kada odu u penziju, krenu na putovanje jedrilicom po okeanu.

Ipak život je imao druge planove za njih. Bolest ih je ubrzala, pa su želju za takvim putovanjem ostvarili već sada.

- Prvo se Peđa razboleo, dobio je kancer, onda posle dve godine i ja sam se razbolela. Negde smo mi tu gurali taj život, bili smo privatnici, sami radili, sami stvarali taj neki američki san, objašnjava Ella i priznaje da iako je plovidba po Atlantiku bila Peđina životna želja, ona je bila ta koja je prelomila da krenu na put. Jednostavno, želja je bila veća od straha. Presekli su i krenuli u avanturu koja je trajala tri i po meseca. Za takvo putovanje su se opsežno pripremali mesecima.

"Jednostavno negde morate da presečete. Svi bi hteli da imaju sve. Svi bi hteli i dobra auta, i dobra letovanja, i dobro zdravlje… Da je sve dobro, a ne može sve da bude dobro…” – priča Peđa.

Ella priznaje da je imala brojne strahove, a Peđa samo jedan. Poslušajte kako je izgledala ova neverovatna avantura. Kako su prebrodili silne oluje, šta su pomislili kada im je kit podigao čamac i kako su se izborili sa scenom kao iz horor filma koja ij je zadesila u Bermudskom trouglu!?

Ova priča zaista inspiriše i ostavlja bez daha, zato bi bas vi trebalo da je pogledaju i čuju!