Veliku zavodnicu proslavila je "Ljubavna priča", a o njenoj aferi brujao je Holivud

Ali Mekgrou vodila je zanimljiv ljubavni život zbog kojeg je bila česta tema tabloida, a nakon dva braka pre 40 godina više se nije udavala.

Ali Mekgrou, foto: Profimedia
Ali Mekgrou, foto: Profimedia
.

Američka glumica Ali Mekgrou (82) u centar pažnje je došla početkom 70-ih godina zahvaljujući filmu "Ljubavna priča" Za ulogu Dženi Kavileri nominovana je za Oskara, a osvojila je Zlatni globus.

.

Pre nego što se okušala pred filmskim kamerama, Ali je radila u modnim časopisima Vogue i Harper's Bazaar te je neko vreme bila manekenka, ali i fotografkinja. Glumačku karijeru započela je u televizijskim reklamama, a na kraju je završila u Holivudu i glumila s popularnim imenima poput Stiva Mekvina.

Zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih dobila je ove godine, gotovo 50 godina otkako je premijerno prikazan film "Ljubavna priča", a dugo joj je trebalo i da se oproba na pozorišnim daskama. U Brodveju se pojavila 2006. kada je debitovala u jednoj drami.

Tokom karijere brojni su je svetski časopisi svrstavali među najlepše žene na svetu, a brojni se slažu da još danas odiše istinskom lepotom.

Na samim počecima karijere izazvala je veliku pažnju medija kada je priznala da je abortirala u svojim ranim 20-im godinama, dok je to još bilo ilegalno u SAD-u. Nakon fakulteta Ali se udala za bankara Robina Hoena nakon pet godina veze, ali rastali su se nakon godinu i po dana braka. U oktobru 1969. godine pred oltar je stala s producentom Robertom Evansom, s kojim je dobila sina Džoša.

.

Par se rastao 1972. godine, kada se Ali našla usred preljubničkog skandala s kolegom Stivom Mekvinom. Venčali su se 1973. godine, ali ljubav je potrajala četiri godine. Nakon njega se više nikada nije udavala, ali se zabavljala s Vorenom Bitijem, Rikom Dankom, Bilom Hadsonom, Ronaldom Mejerom i brojnim drugim poznatim muškarcima.

U svojoj autobiografiji otvoreno je ispričala sve o svom životu, pa tako i o borbi s alkoholom i zavisnosti od seksa.

Izvor: stil