Njen muž je izgubio bitku sa koronom, a pred smrt joj ostavio poruku: Ako upoznaš nekoga ko će voleti tebe i decu...

Korona virus je nažalost odnela mnogo života, a pored neopisivog bola, ljude najviše pogađa činjenica što nisu mogli da se oproste sa svojim voljenima.

tuga, foto: Depositphoto/kmiragaya
tuga, foto: Depositphoto/kmiragaya
.

Kejti Koeljo (33) je nedavno, usled korona virusa, izgubila svog 32-godišnjeg supruga Džona, a kako piše „Bazfild“, on je u bolnici Danbri u Konektiketu proveo mesec dana. Preminuo je usled zastoja srca izazvanog virusom.

Kejti je pokupila muževe stvari i otključala telefon želeći da sačuva što više slika njega sa njihovo dvoje dece. Ali ono što je pronašla u telefonu je zapanjilo. Džon joj je ostavio poruku.

"Volim vas svim srcem, pružili ste mi najbolji život koji sam ikada mogao da tražim. Srećan sam i ponosan što sam tvoj muž i Brejdenov i Penin tata.

Kejti ti si najlepša, najbrižnija osoba koju sam ikada sreo. Ti si zaista jedna od retkih. Ispuni svoj život srećom i istom onom strašću zbog koje sam se zaljubio u tebe. Gledati tebe kako si najbolja majka je najbolja stvar koju sam doživeo.", napisao je Džon.

.

Kejti je bila zapanjena kada je pronašla belešku, za koju veruje da je Džon napisao nedelju dana pre nego što je prvi put intubiran.

"Iako se poslednjih mesec dana borio za život, znam da je do poslednje sekunde hteo da se uveri da smo deca i ja dobro. Znao je da mora nešto da mi kaže jer nismo razgovarali tako dugo”, priča Kejti.

Njih dvoje upoznali su se kao studenti na Univerzitetu "Vestern Konektiket", družili su se, a zatim počeli da se zabavljaju da bi se 2013. venčali. Imaju dvoje dece, Brejdena od dve godine i Penelopu od deset meseci. Međutim, nije bilo lako izgraditi porodicu, prošli su kroz dva pobačaja i vantelesnu oplodnju. Brejden je rođen sa teškim neurološkim problemima, a roditeljima je rečeno da će živeti samo šest nedelja. Preživeo je. Kejti sad vodi računa o njemu, a Džon je obezbedio porodicu radeći u obližnjem sudu.

.

S obzirom na to da Brejden spada u rizičnu grupu, porodica je morala da bude u karantinu od početka epidemije. Kejti i deca su ostajali kod kuće, dok je Džon morao da ide na posao. Da je pozitivan na koronu saznao je 24. Marta, iako nije imao ozbiljne simptome. Zatim se odmah odvojio u drugi deo kuće.

“U roku od 24 sata počeo je da kašlje, a kad se zakašlje ne može da dođe do daha između napada. Lekar je rekao da odmah odemo u bolnicu”, seća se Kejti.

Nedelju dana pokušavali su da ga izleče lekovima, zatim su morali da ga intubiraju. Stvari su brzo krenule kako ne treba, pa su počeli bubrezi da mu otkazuju i danima je imao visoku temperaturu.

Tokom nekoliko nedelja Džon je pokazivao znake poboljšanja, pa su doktori smanjili broj sedativa koje je do tada primao, a lekari su planirali i da ga skinu sa respiratora. Lekar je u razgovoru sa Kejti potvrdio da je njen muž bolje i razgovarali su o oporavku. Međutim, nekoliko sati kasnije, Džon je preminuo.

.

U poruci koju je ostavio pisalo je i:

"Neka Brejden zna da smo najbolji ortaci i da sam ponosan što sam njegov otac, ponosan na sve sjajne stvari koje je uradio. Penelopi daj do znanja da je princeza i da može da ima sve što poželi u životu. Ne uzdržavaj se. Ako upoznaš nekoga ko će voleti tebe i decu, znaj da bih i ja to voleo. Uvek budi srećna bez obzira na sve."

“Zahvalna sam što sam pronašla poruku, ali drugi deo mene je tužan zato što znam koliko se uplašio i o čemu je mislio kada je mogao da napiše ovako nešto. Osećam se kao da je umro i deo mene. Bili smo najbolji prijatelji 13 godina, u braku osam i on je bio jedina osoba koja razume naš život sa detetom sa posebnim potrebama”, kaže Kejti.

Izvor: blic.rs