Hidratacija, hidratacija i hidratacija

Kako se bliže više temperature, naša koža brže gubi vlažnost. Neophodno je da kožu održavate hidratantnom, a to ćete postići unošenjem određene doze vode tokom dana, kao i korišćenjem kvalitetnih hidratantnih krema. Takvi preparati bi trebalo da sadrže hijaluronsku kiselinu, glicerin ili ceramid, koji čine upravo to - zadržavaju vlagu i održavaju vašu kožu mekom.

Zaštitite kožu od sunca

Proleće je godišnje doba tokom kog su sunčevi zraci pojačani, zbog čega je ključno zaštititi kožu od štetnog delovanja UV zraka. Koristite kremu za sunčanje širokog spektra sa zaštitnim faktorom 30 ili više i obilno je nanesite na lice, vrat i druga područja izložena suncu. Nanosite je na svaka dva sata, u slučaju da ste stalno napolju.

Napravite piling

Tokom zime, naša koža često izgleda suvo i bez sjaja, zato je važno da napravite nežan piling koji će ukloniti sve mrtve stanice sa kože i otkriti glatku i svetliju kožu. Ipak, budite pažljivi, jer postoje pilinzi koji mogu da oštete kožu.

Laganiji proizvodi za negu kože

Ponekad nam se desi da koristite jače proizvode za negu kože, kako bismo se borili protiv suvoće i dehidratacije. Međutim, kako dolazi toplije vreme, dobar je trenutak da pređete na nešto "laganije proizvode" koji neće zapušiti pore.

Zdrava ishrana

Izgled vaše kože usko je povezan sa namirnicama koje svakodnevno unosite. Zato je važno da vam ishrana bude uravnotežena, bogata vitaminima i mineralima. Uključite mnogo voća i povrća, žitarica i nemasnih proteina i videćete rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.