Aleksandra Dimitrijević, farmaceutkinja, kaže za TV Prva da prvenstveno treba da krenemo zdravi na put, jer je to najbolje što možemo da učinimo za sebe. Tako ćemo u najvećoj meri sprečiti sve eventualne neprijatnosti koje bismo mogli da doživimo na putovanju.

"Pred sam put preporučujem da se intenzivira upotreba probiotika. Probiotici su važni jer štite naš digestivni sistem i generalno dižu naš imuni sistem". ističe ona.

Koliko dana ranije treba da počnemo da koristimo probiotike pred put zavisi od toga koje probiotike koristimo i gde smo krenuli na letovanje.

"To ćete saznati u razgovoru sa vašim farmaceutom, ali 5 do 7 dana je preporuka, kao i da se nastavi upotreba probiotika kada se stigne na destinaciju", napominje Dimitrijević.

A kakva je preporuka ukoliko se i pored probiotika pogorša zdravstveno stanje i koje savete farmaceut ima za decu, poslušajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.