Pobedite umor: Ove namirnice će vam pomoći u tome!

U trenucima kada nivo energije dramatično počne da vam opada, koncentracija da postaje sve slabija i počinjete da se osećate teskobno, bilo bi dobro da posegnete za jednom od namirnica koje vaš problem mogu da reše u kratkom roku. Evo koje su:

Pobedite umor očas posla!, foto: Depositphotos/VitalikRadko
Pobedite umor očas posla!, foto: Depositphotos/VitalikRadko
.

Zeleni čaj
Zeleni čaj ima brojne prednosti za zdravlje. Odličan je izvor vitamina i antioksidanta. Popravlja raspoloženje i koncentraciju, a smanjuje nivo stresa.

Pšenična trava
Odličan je izvor vitamina B kompleksa, gvožđa i magnezijuma. Istraživanja su pokazala da pšenična trava može da smanji rizik od nastanka anemije, poboljša cirkulaciju krvi i smanji rizik od nastanka hronične upale.

Banane
Odličan su izvor elektrolita, vlakana, omega 3 i 6 masnih kiselina. Za banane je poznato da u vrlo kratkom vremenskom razdoblju podižu nivo energije.

Voda
Dehidracija je jedan od vodećih uzročnika hroničnog umora. U trenucima kada osećate da vaša koncentracija i nivo energije počinju da padaju, popijte čašu vode.

Jogurt
Probavne smetnje mogu uzrokovati probleme u pamćenju, kao i hroničan umor. Probiotici iz jogurta mogu da podstaknu rad probavnog sistema, da poprave raspoloženje i povećaju nivo energije.

Izvor: centarzdravlja.hr