Veruje se da je to samo hrana bez ugljenih hidrata i da samo to može doprineti da živimo zdrav život. Da li je to baš tako? Postoje mitovi o zdravoj ishrani, na koje svakodnevno nailazimo a koji u potpunosti nisu tačni. U moru informacija o ishrani, izazov je izdvojiti istinu od netačnih informacija. Zato, gost emisije "150 minuta" bila je nutricionistkinja Tamara Jerinić, koja nam je pomogla da "razbijemo" mitove o zdravoj ishrani.

Mnogi sada praktikuju ovsene pahuljice za doručak i ako su pojeli ovsenu kašu, misle da su zdravo započeli svoj dan. Tamara ističe da bi to bilo tačno samo u slučaju da smo tu "ovsenu kašu napravili kod kuće, od sastojaka koji jesu zaista zdravi".

Zbog čega je još domaća ovsena kaša uvek bolji izbor od kupovne, objasnila je nutricionistkinja u nastavku, a dotakla se i raznih vrsta mleka i koliko su oni dobra zamena za domaće mleko:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.